Cured, canned; beef; bacon, ham, sausages; pork, lard; drying, fermentation, smoking; texture, flavor, appearance, stability; veal; cured, stored. 


Мы поможем в написании ваших работ!



ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?

Cured, canned; beef; bacon, ham, sausages; pork, lard; drying, fermentation, smoking; texture, flavor, appearance, stability; veal; cured, stored.



 

Задание 6. Найдите в тексте эквиваленты следующих слов и словосочетаний:

мясные продукты, субпродукты, питательный продукт, богат минералами и незаменимыми аминокислотами, свинина, ветчина, консервировать, брожение, сушка, копчение, потребление, желаемый результат.

 

Вопросы к практическому занятию

1. Как определяется разница между говядиной и телятиной?

2. Как хранится свежее и соленое мясо?

3. Какие процессы включает производство мясной продукции?

Практическое занятие 20

ПРОДУКТЫ МЯСОПЕРЕРАБОТКИ

PRODUCTS OF MEAT PROCESSING

Теоретическая часть

Данный лексический материал предназначен для того, чтобы студенты смогли составить высказывание о разнообразии способов переработки и хранения мяса.

to pickle                                               мариновать

to tenderize                                           размягчать

optional ingredients                        компоненты по выбору

frankfurter                                            сосиска

bologna                                                болонская колбаса

to chop = to comminute = to mince     рубить, измельчать

spices                                                             пряности

penetration                                           проникновение

to impart                                              придавать

to deposit                                             осаждать

 

Задание 1. Прочитайте и переведите текст:

Products of meat processing

The manufactured meat products can be grouped as follows: cured and pickled, cured and smoked, tenderized fresh, frozen, and canned.

Cured and pickled meats. Cured meats are those items which have had combined with them salt, sodium or potassium nitrite. Sugar and spices are optional ingredients.

The salt functions as a preservative while the nitrite and nitrate combine with the meat pigments to form fairly stable coloured compounds.

Cured and smoked meats. In the category of cured, smoked and cooked meats is a broad line of sausage products such as frankfurters and bologna, which differ from cured and pickled meats in that they are prepared from finely chopped (or comminuted) meat to which salt, sugar, spices and flavourings have been added. They may also include such items as cereals, milk powders, protein hydrolysates, and other substances.

These products are not pickled since cure penetration is obtained during an extensive mincing or chopping procedure. To secure the low temperatures often necessary for stability during the heating process, suitable amounts of ice are incorporated during the chopping operation. Ice also introduces moisture and thus increases the acceptability of the end product by assuring proper juiciness.

The products are usually heated in the smoke house to approximate internal temperature of 65.6 – 76.7 °C. Hardwood smoke is introduced, and the products are smoked for a length of time sufficient to impart the characteristic smoked flavour. This smoking operation further increases stability of the end products by depositing on the surface a certain quantity of bacteriostatic agents.

 

Задание 2. Ответьте на следующие вопросы:

1. How can the manufacture meat products be grouped?

2. What are cured meats?

3. What do you know about sausage products such as frankfurters and bologna?

4. What may these products include?

5. Can you tell a few words about the heating process?

Задание 3. Выберите утверждение, соответствующее содержанию текста:

1. Cured and pickled meats contain:

a) sugar, milk and oils;

b) salt, sodium or potassium nitrate;

c)  flavourings.

2. Sausage products belong to the group of:

a) pickled meats;

b) frozen meats;

c)  cured, smoked and cooked meats.

3.... is used for the production of sausages and frankfurters.

a) Finely chopped meat…;

b) Tenderized whole meat pieces…;

c)  Canned meat…

4. To obtain the end product with proper juiciness... is incorporated.

a) ice;

b) salt;

c)  a number of spices.

5. To impart the characteristic smoked flavour to the product... are introduced.

a) bacteriostatic agents;

b) hardwood smoke;

c)  flavourings.

Задание 4. Назовите глаголы, от которых образованы следующие слова:

cured, pickled, smoked, tenderized, frozen, canned, preparation, addition, penetration, heating.

Задание 5. Найдите в тексте эквиваленты следующих слов и словосочетаний:

производить, таким образом, увеличивать, консервированный, широкий, отличаться, готовить, добавлять, с тех пор, получать, количество, подходящий, процедура, поверхность.

Вопросы к практическому занятию

1. Какие существуют группы произведенной мясной продукции?

2. Из чего изготавливают сосиски и болонские колбаски?

3. При каких температурах коптят мясную продукцию?

 

 

Практическое занятие 21



Поделиться:


Последнее изменение этой страницы: 2021-04-05; просмотров: 291; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы!

infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 18.216.233.58 (0.007 с.)