Заглавная страница Избранные статьи Случайная статья Познавательные статьи Новые добавления Обратная связь FAQ Написать работу КАТЕГОРИИ: АрхеологияБиология Генетика География Информатика История Логика Маркетинг Математика Менеджмент Механика Педагогика Религия Социология Технологии Физика Философия Финансы Химия Экология ТОП 10 на сайте Приготовление дезинфицирующих растворов различной концентрацииТехника нижней прямой подачи мяча. Франко-прусская война (причины и последствия) Организация работы процедурного кабинета Смысловое и механическое запоминание, их место и роль в усвоении знаний Коммуникативные барьеры и пути их преодоления Обработка изделий медицинского назначения многократного применения Образцы текста публицистического стиля Четыре типа изменения баланса Задачи с ответами для Всероссийской олимпиады по праву Мы поможем в написании ваших работ! ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?
Влияние общества на человека
Приготовление дезинфицирующих растворов различной концентрации Практические работы по географии для 6 класса Организация работы процедурного кабинета Изменения в неживой природе осенью Уборка процедурного кабинета Сольфеджио. Все правила по сольфеджио Балочные системы. Определение реакций опор и моментов защемления |
What statement corresponds to the text contents?Содержание книги
Поиск на нашем сайте
1. Fats are obtained a) from seeds; b) from fatty tissues of slaughtened livestock; c) from milk
2. Rendering is a) heat treatment; b) manufacture of oils; c) olive oil pressing 3. Rendered fats are termed a) shortening; b) tallows; c) salad oil.
4. Olive oil is produced from a) soya beans; b) olives; c) corn.
5. Corn oil is produced from a) corn germ; b) beans; c) lard.
6. Coconut oil is produced from a) cocoa beans; b) cotton; c) coconut
7. Soybean oil is produced from a) cotton seed; b) corn germ; c) soybeans
8. Cocoa butter is the fat produced from a) coconut oil; cocoa seeds; c) cocoa beam
12.Read the text and try to understand its main contents: Text C. MARGARINE AND BUTTER Margarine was produced from low-cost animal and vegetable fats and milk by-products and was developed as low-cost replacement for butter in 1869. With advances in science and technology the quality of margarine has advanced to the point where it is virtually indistinguishable from butter. Because of certain improvements over the natural product, such as better keeping and spreading qualities, many people today prefer margarine. Butter is a food fat product made exclusively from milk or milk cream or both, with or without common salt and added colouring. Butter contains not less than 80% milk fat. As a spread for bread, in baked products and in confections, butter is prized for the flavour that comes from the action of selected microorganisms on cream. At the creamery, cream having a fat content of 30 - 40% is skimmed from milk by centrifuging. Pasteurization and spraying, or stripping, under vacuum remove undesirable flavours and odours and reduce the action of microorganisms. Butter may be made from sweet or ripened cream. In the batch process sweet or ripened cream is agitated in large rotary churns. This action converts the emulsion from water-in-oil to an oil-in-water type. At least six different continuous processes for butter manufacture are available, each of which utilizes specialized processing equipment and technology. Continuous processes for making butter generally are economically advantageous and finding increasing use. Notes: 1. low coast – дешевый 2. by-products – побочные продукты 3. spreading – размазывание, замазывание 4. spread – паста 5. creamery – маслозавод 6. skim – снимать сливки 7. spraying – разбрызгивание 8. skim – снимать сливки 9. stripping – очистка 10. batch process – периодический процесс 11. churn – маслобойные 12. continuous – непрерывный
13. Name the part of speech from which these words are formed: Replacement, virtually, indistinguishable, improvement, exclusively, colouring, creamery, centrifuging, undesirable, specialized, economically.
14. Translate the following word-combinations: Milk by product, low-coast replacement, because of, food fat product, contains not less than, water-in-oil, specialized processing equipment, are finding increasing use.
15. Find in the text the equivalents of the following words and word-combinations: Побочные продукты переработки молока; дешевые жиры; продукт, не отличимый от сливочного масла; лучшая сохранность качества, молочные сливки; содержат не менее 80% молочного жира; действие определенных микроорганизмов на сливки; сливки, снятые с молока; удалять нежелательный вкус и запах; периодический процесс, экономически выгодный.
16. Answer the following questions: 1. When was margarine developed? 2. What was the purpose for margarine development? 3. Why do some people prefer margarine? 4. What raw materials are used for butter making 5. What is butter prized for? 6. What is the fat content of cream for butter making? 7. How are undesirable flavours and odours removed? 8. What are the two processes for butter making?
Task to the Unit 4. 1. What is the difference between fats and oils? 2. Why did people prefer margarine? 3. About what oils and their usage did you read in the texts?
SUPPLEMENT I.
|
||||
Последнее изменение этой страницы: 2016-12-27; просмотров: 602; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы! infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 18.225.92.116 (0.008 с.) |