Заглавная страница Избранные статьи Случайная статья Познавательные статьи Новые добавления Обратная связь FAQ Написать работу КАТЕГОРИИ: АрхеологияБиология Генетика География Информатика История Логика Маркетинг Математика Менеджмент Механика Педагогика Религия Социология Технологии Физика Философия Финансы Химия Экология ТОП 10 на сайте Приготовление дезинфицирующих растворов различной концентрацииТехника нижней прямой подачи мяча. Франко-прусская война (причины и последствия) Организация работы процедурного кабинета Смысловое и механическое запоминание, их место и роль в усвоении знаний Коммуникативные барьеры и пути их преодоления Обработка изделий медицинского назначения многократного применения Образцы текста публицистического стиля Четыре типа изменения баланса Задачи с ответами для Всероссийской олимпиады по праву Мы поможем в написании ваших работ! ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?
Влияние общества на человека
Приготовление дезинфицирующих растворов различной концентрации Практические работы по географии для 6 класса Организация работы процедурного кабинета Изменения в неживой природе осенью Уборка процедурного кабинета Сольфеджио. Все правила по сольфеджио Балочные системы. Определение реакций опор и моментов защемления |
Cook, of, and, also, drink, is, made, place, the, eat, are, wins, soupСодержание книги
Поиск на нашем сайте
Irish Food Ireland___(1) on the edge of Europe, with the Atlantic Ocean to its west. In the southwest___(2) the island, the climate is influenced by the Gulf Stream. Dublin is the home of Guinness and a very cool __ (3) for a short break. It has one of __ (4) youngest population in Europe and one that is well-travelled so the culinary influences __ (5) international. You can __ (6) excellent cheese, Japanese and Mediterranean cuisines. There are plenty of oysters, lobsters __ (7) scallops from the West Coast, world-class beef and some of the sweetest lamb you've ever eaten. Irish farmhouse cheese regularly __ (8) awards internationally. Bread is tasty. Soda bread (flour, salt, bread soda and buttermilk) is __ (9) daily in many households. Wheaten bread — another name for brown soda bread — is __ (10) favourite. The Irish people make __ (11) with garden vegetables or wild foods. They also like to __ (12). Irish stew (based on neck of lamb) or a beef casserole, a hearty main course, served with potatoes. There are hundreds of places to eat and to __ (13) i a bottle of excellent wine and a cup of good coffee in the city of Dublin. 3. Дайтеопределениеследующимпродуктам: 1. Two slices of bread with food between them._____________________________ 2. It is a drink. It is made by pouring boiling water onto the dried leaves of a plant with the same name.__________________________________________________________ 3. It is a small plant. It has a short thick stem with a round top. It looks like a tiny umbrella.______________________________________________________________ 4. It is a sea creature that has a hard shell, two large claws and eight legs.___________ 5. It is a food that is made by cooking fruit with a lot of sugar.___________________ 6. It is a food made from milk. It can be hard or soft. Some sorts of it have a strong flavour.________________________________________________________________ 7. When you do it, you put food in your mouth, chew it and swallow it.____________ 4.Переведите на русский язык кулинарный рецепт “FreshTomatoSoup” - ¾ cup butter - 2 tablespoons olive oil - 1 large onion thinly sliced - 2 teaspoons chopped fresh thyme or one-half teaspoon dried thyme - 2 tablespoons chopped fresh basil or one teaspoon dried basil - salt and freshly ground black pepper to taste - 3 pounds ripe tomatoes, cored and quartered - 3 tablespoons tomato paste - ¼ cup flour - 4 cups chicken broth - 1 teaspoon sugar - 1 cup heavy cream 1) Heat one-half cup of the butter and the oil in a heavy kettle. Add the onion and cook until tender but not browned. 2) Add the thyme, basil, salt, pepper, tomatoes and tomato paste. Simmer ten minutes. 3) Mix the flour with six tablespoons of the broth and stir into the tomato mixture. Add remaining broth and cook thirty minutes, stirring frequently. 4) Pass mixture through the finest blade of a food mill or through a fine sieve. Reheat and stir in the sugar and cream. Do not boil. Swirl in remaining butter. Yield: about eight servings ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 5. Выберите правильный ответ: 1. … this waiter speak English? a) is b) does c) do 2. My wife … a waitress. a) isn’t b) doesn’t c) do 3. The pappy bun … tasty. a) was b) were c) are 4. You can reserve a table … telephone. a) by b) on c) with 5. We begin to serve breakfast … 6 a.m. a) atb) inc) on 6. Переведите содержание следующей ситуации на английский язык: - Добрый день, сэр. - Хотите заказать обед, сэр? - Пожалуйста, меню. - С чего начнете? - Могу предложить малосольную семгу. - К закуске я рекомендую вино. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
ОТЧЕТ о выполнении самостоятельной работы №4 Тема: Фирменные блюда русской кухни дисциплина: Английский язык Специальность: Технология продукции общественногопитания курс: семестр: выполнил: проверил: оценка:
Цель: Общаться (устно и письменно) на иностранном языке на профессиональные и повседневные темы; переводить (со словарем) иностранные тексты профессиональной направленности; самостоятельно совершенствовать устную и письменную профессиональную речь; способствовать личностному развитию обучающегося, побуждать к самообразованию 1.Прочитайтетекст
|
||||
Последнее изменение этой страницы: 2017-01-24; просмотров: 824; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы! infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 3.144.9.183 (0.006 с.) |