Заглавная страница Избранные статьи Случайная статья Познавательные статьи Новые добавления Обратная связь КАТЕГОРИИ: АрхеологияБиология Генетика География Информатика История Логика Маркетинг Математика Менеджмент Механика Педагогика Религия Социология Технологии Физика Философия Финансы Химия Экология ТОП 10 на сайте Приготовление дезинфицирующих растворов различной концентрацииТехника нижней прямой подачи мяча. Франко-прусская война (причины и последствия) Организация работы процедурного кабинета Смысловое и механическое запоминание, их место и роль в усвоении знаний Коммуникативные барьеры и пути их преодоления Обработка изделий медицинского назначения многократного применения Образцы текста публицистического стиля Четыре типа изменения баланса Задачи с ответами для Всероссийской олимпиады по праву Мы поможем в написании ваших работ! ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?
Влияние общества на человека
Приготовление дезинфицирующих растворов различной концентрации Практические работы по географии для 6 класса Организация работы процедурного кабинета Изменения в неживой природе осенью Уборка процедурного кабинета Сольфеджио. Все правила по сольфеджио Балочные системы. Определение реакций опор и моментов защемления |
Чисельність і рух постійних робітників підприємства ⇐ ПредыдущаяСтр 3 из 3
Таблиця 2
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ Завдання 3 Використовуючи наведенi нижче данi, визначити: • абсолютнi показники наявного фонду робочого часу (календарний, можливий); • вiдноснi показники використання робочого часу: коефiцiєнт використання максимально можливого фонду робочого часу; вiдсоток втрат робочого часу через неповажні причини; вiдсоток втрат внутрiшньозмiнного робочого часу. Таблиця 3
Завдання 4
Визначити: 1. За планом i фактично продуктивнiсть працi в розрахунку на: одного середньорiчного працiвника, зайнятого в с.-г. виробництвi; одну людино-годину - всього i в тому числi в рослинництвi i тваринниицтвi. 2. Виконання плану: по виробництву валовоiї продукцiї всього i в тому числi по рослинництву i тваринництву; по продуктивностi працi в розрахунку на одного середньорічного працівника, на одну людино-годину всього і в т.ч. в рослинництві і тваринництві Таблиця 4
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ТЕМА 10. СТАТИСТИКА ЕФЕКТИВНОСТІ ВИРОБНИЦТВА
Завдання 1 Використовуючи данi рiчного звiту С.-Г. пiдприємства визначити такi показники: · руху основних засобiв (динамiки, оновлення, вибуття); · стану основних засобiв (зносу i збереження) на початок i кiнець року; · фондозабезпеченiсть с-г. пiдприємства; · фондоозброенiсть працi; • фондовiддачу i фондомiсткiсть на 100 грн. середньорiчної вартості основних виробничих засобiв.
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ Завдання 2 Використовуючи данi рiчного звiту пiдприємства iM. О. Довженка, визначити: · iндивiдуальнi iндекси собiвартостi; · загальний iндекс собiвартостi; · суму eкономії чи перевитрат на виробництво продукцiї; · загальний iндекс виробничих витрат. Таблиця 1
Собівартість та валовий збір продукції в ПСП ім. О.Довженка
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
Методичнi рекомендацiї
Завдання 3
На основі даних фінансового звіту промислового підприємства за 2009 рік визначити: · Прибуток підприємства від реалізації продукції в звітному році. · Суму балансового прибутку підприємства. · Рівень рентабельності реалізованої продукції 2009 р.
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
Завдання 4 Дані про роботу підприємства за 2009 рік (тис. грн.)
Використовуючи дані таблиці, визначити рівень рентабельності виробництва за 2009 рік.
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
Завдання 5 На основі даних таблиці розрахувати вплив окремих факторів на зміну прибутку, одержаного від реалізації молока. Зробити відповідні висновки.
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
Методичні рекомендації: Виконуючи завдання 5, необхідно використати такі формули: 1. Розмір прибутку за окремий період становить q (p - z), де: q- кількість реалізованої продукції; р – реалізаційна ціна; z – собівартість одиниці продукції. 2.Вплив факторів на зміну прибутку:
а) Кількість реалізованої продукції: . б) Реалізаційної ціни: . в) Собівартості: .
Для нотаток
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Последнее изменение этой страницы: 2016-07-11; просмотров: 125; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы! infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 3.145.105.105 (0.095 с.) |