ТОП 10:

Молитва святой Фамари Блаженной



О, святая и праведная жено, мироносице Фамаре блаженная: услыши нас, в час сей молящихся тебе! Ты сподобилася еси быти сродницею, сестрою Господнею по плоти: даруй и нам твоими молитвами, да и мы духом нашим и сердцем нашим тако сроднимся с Господом Иисусом Христом, яко пребывати Ему в нас присно, и нам в Нем такожде присно пребывати. Да насыщаемся, да исполняемся и преисполняемся непрестанно сладостию Иисусовою, Его благодатию, Его светом, Его миром глубочайшим, Его жизнию вечною, яко розга преисполняется соком от лозы своея. О, сроднице Господня избранная, твоими молитвами даруй нам тако сроднитися с Господом Иисусом Христом, тако возлюбити Его, нас ради распятаго, страдавшаго, погребеннаго и воскресшаго, яко да кроме Сладчайшаго Иисуса никоеяже да восхощем сладости, никоеяже возжелаем красоты, никоеяже да ищем утехи, или славы, или чести мира сего. Но вся сия ради Господа Иисуса Христа в сор и прах да вменяются нами, да Его Единаго приобрящем, ниже самая смерть да возможет нас разлучити от любве Его! Да тако на земли с Господом нашим Иисусом Христом сроднившеся, и на Небесех лицем к лицу Его узрим и воспоим и прославим со Безначальным Его Отцем, и Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом во веки веков. Аминь.

Тропарь

Сестра по плоти Господа Иисуса была еси, Фамаре блаженная; во след Его яко мироносица с любовию теплою текла еси. Тем же молим тя: огнем Христовы любве и наша сердца возгрей, да в путь заповедей Господних усердно течем.

Величание

Величаем тя, Фамаре блаженная, жено-мироносице праведная, и чтим святую память твою, ты бо миро благовонное на гроб Жизнодавца принесла еси.

Акафист св. Фамари блаженной (обладающей, по церковному преданию, особой благодатью споспешествовать возжиганию в сердце любви к Сладчайшему Господу Иисусу Христу) был написан для сестер и схиигумении Серафимо-Знаменского монастыря матушки Фамари (Марджановой). Он имеет такое надписание рукой сщмч. Серафима:

«Четыри сыны мужеска полу роди Иосиф: Иакова, глаголемаго малаго, и Иосию, Симона и Иуду, и дщери три: Есфирь, Фамарь и Саломию Заведеову (Синаксарь в неделю 3-ю по Пасце).

«Радуйся» в акафисте повторяется пять раз по числу пяти язв Господа Иисуса Христа, распятаго на Кресте, Ему же с Пресвятою Девою Мариею и с прочими женами мироносицами предстояла и праведная Фамарь, сии язвы Христовы видевшая.

+

Сей акафист сестре Господней по плоти Фамари блаженней составлен в 1919 году в киновии, в Неделю жен мироносиц, и вручается его составителем сестрам Серафимо-Знаменского скита с горячим молитвенным пожеланием, да будет каждая из них сестрою, по духу, Сладчайшаго Господа Иисуса Христа. А будете вы сестрами Господа Иисуса Христа тогда, когда будете любить друг друга, ибо в сем-то и заключается вся воля Божия, выраженная в Законе Божием, как говорит Апостол: «Весь Закон в одном слове заключается: люби ближняго твоего, как самого себя» (Гал. 5:14).

Итак любите, сестры, друг друга — чрез взаимную любовь станете вы исполнительницами воли Отца Небеснаго; и как таковых Господь Иисус Христос каждую из вас наречет сестрою Своею, по реченному Им в Евангелии: «Иже бо аще сотворит волю Отца Моего, Иже есть на небесех, той брат Мой, сестра, и мати Ми есть» (Мф. 12:50)».

 

КАНОН БОЖИЕЙ МАТЕРИ «МАТИ МИЛОСЕРДНАЯ, НЕ ОТРИНИ, ПРИИМИ, ПРОСТИ, БЛАГОСЛОВИ»*

• У сего канона краестрочие в ирмосах и тропарях: «Чистая, чистоту даждь ми, боримому тяжко страстьми».

Высшей Небес и Чистейшей светлостей солнечных, Всемилостивейшей Владычице, Пресвятей Госпоже, Пречистей Деве Марии, Матери Божией, от человека кающагося, но не исправляющагося, боримаго страстьми и побороти страсти никак не могущаго, присно побеждаема, и отсюду беднаго, унывающаго и близ отчаяния сущаго.

Глас 3-й

Песнь 1

Ирмос: Чудо чудес, Благодатная чудо сотвори на непотребнем рабе Твоем, паче надежды спаси мя, треволнением отчаяния обуреваема, в покаянии же от души вопиющаго Ти и глаголюща: милостива буди мне, грешнику.

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

И что реку, и что возглаголю Тебе, Мати Пречистая Слова Превечнаго? Кую песнь воспою Тебе, Дево Всепетая? Связаны грехом имею устне, и песнь моя умолче! И слова несть у мене. Безответен, бездерзновенен, молчай пред Тобою предстою и точию гласом мытаревым Ты вопию: милостива буди мне, грешнику!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Согреших, Согреших, Нескверная, сосуду плоти моея люто досадих, помышленьми скверными ум оскверних, вожделеньми нечистыми сердце растлих, душу мою всю погубих, но в покаянии мя приими, согрешивша прости, вопиющаго Ти милостива буди мне, грешнику!

Слава: Ты боримых еси помоще, Владычице, падших возстание, крепость всех изнемогающих, се изнемогох аз в конец, укрепи мя, падшаго! Се от юности моея мнози борют мя страсти, помози ми, в покаянии Тебе вопиющему: милостива буди мне, грешнику!

И ныне: Аще зело грешен есмь, Дево Пресвятая, аще и всегда неисправлен пребываю, всегда побежден бываю, обаче спастися желаю, темже и мытаревым гласом Тебе от сердца взываю: милостива буди мне, грешнику!

Песнь 3

Ирмос: Яко камень краеугольный, Христа в ложеснах Твоих носила еси, Богородице: на камени Христовых заповедей колеблемое страстьми сердце мое утверди, несть бо у мене иныя помощи, ни иныя надежды, разве Тебе, Владычице!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Человек есмь, Богородительнице, и человек немощный, слабый: волю имый, яко трость присно ветром колеблемую; темже на всякий час согрешаю, возстаю и паки падаю: исправление обещаю и обет свой здеже нарушаю, спасаюся и паки погибаю. Но помози ми, несть бо у мене иныя помощи, ни иныя надежды, разве Тебе, Владычице!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

И мене не остави, Милосердная Мати, яко не оставила еси многих подобных мне блудников, блудниц и грешников, к чистой жизни сих призвавши. Исправление им низпославши и мя, неисправимаго грешника, исправи, помилуй, спаси. Несть бо у мене иныя помощи, ни иныя надежды, разве Тебе, Владычице!

Слава: Скоропослушницею благоволила еси нарещйся, Дево Обетованная, да никтоже из подобных мне закоснелых грешников в спасении своем отчаявается. О, Скоропослушнице! Пришел есть конец

мой, прииде час погибели моея, отчаянием обдержимь весь от содеянных мною лютых. На помощь мою ускори: несть бо у мене иныя помощи, ни иныя надежды, разве Тебе, Владычице!

И ныне: Темная туча бесовская ныне душу мою покрывает, света Христова лишает, светильник сердца моего угашает... Неугасимая Лампадо, тьму мою просвети, тучи разгони, светильник мой возжги. Несть бо у мене иныя помощи, ни иныя надежды, разве Тебе, Владычице!

Песнь 4

Ирмос: О, Всепетая Мати, праотцы прообразованная, пророки предзримая, Давидом в Псалтири воспетая, слава Тебе, Препрославленная!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Твой образ, Владычице, с Предвечным на руку Твоею держимым Младенцем, пред очима моима имея всегда, взирати на лик Твой чистейший, Ангелом сладостный, человеком спасительный, не смею, страшуся, стыждуся... Како убо воззрю на Тя, Чистейшая светлостей солнечных? Аз же нечист есмь, продан под грех, скверен, пресквернен отовсюду. Но не возгнушайся моея смрадности, песнь Тебе приносящаго: слава Тебе, Препрославленная!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Уже терпети не могу демонскаго стреляния. Се разжженыя стрелы лукаваго сердце мое уязвиша, глубины водныя до души моея проидоша, огнем похоти все тело мое воспалиша; несть бо во мне целаго места, весь в язвах есмь, весь в струпиях греховных гноящихся. Исцели мя, Целительнице благая, да и аз, исцеленный, пою Тебе: слава Тебе, Препрославленная!

Слава: Дево Пречистая, Красотою Девства Твоего горния умы изумившая, Небеса возвеселившая, всю землю просветившая, молю Тя: от солнца Твоея красоты безобразию сердца моего единый луч удели, огнем Твоея чистоты нечистоту мою всю потреби, да чистым сердцем, очищенными усты воспою Тя: слава Тебе, Препрославленная!

И ныне: Анна неплодная изволением Божиим Тя, Дево Пресвятая, яко райскую ветвь возрасти. Ты же, Благодатная, Плод Благословенный, Христа, на спасение грешником вельми израстила еси. От сего Плода во Святых Тайнах вкушая, и аз, гладом греховным истаяваемый, дивно насыщаюся, разслабленный укрепляюся, темный просвещаюся, прокаженный очищаюся. Сего ради со благодарением зову Ти, Богородице: слава Тебе, Препрославленная!

Песнь 5

Ирмос: Живоносный источник вем Тя, Пресвятая Дево, воды целъбоносныя присно источающий, темже молюся: Ты изсохшему греховным пламенем сердцу моему каплю от вод животочных укани [Источи, буквально: капни.], да зноя страстей избежав, Архангельский глас вопию Ти: радуйся, Благодатная!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Диавол, враг прелукавый, лютыми напастьми томит мя, на кийждо час мне стужает и борет воспоминаниями нелепыми, помышлениями неподобными, и от Бога мой ум разлучает: зельно мне всегда досаждает, и неудержимым стремлением ко греху мя влечет. Сию жалобу Тебе, Помощнице боримых, аз приношу на борющаго мя, победы прошу: да не возможет враг надо мною, да не возьмет и мя погубит. Помози ми, Архангельский глас Тебе возношу: радуйся, Благодатная!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Мати Всемогущаго, десницею Твоею всемощною вражию бурю страстей в душе моей укроти, свирепыя волны всякия злобы, ненависти, вражды во мне угаси, да Архангельский глас в тишине вопию Тебе: радуйся, Благодатная!

Слава: Исполнихся грехопадений многих и лютых, тяготою слякохся безчинных страстей в ведении и неведении, в разуме и неразумии, в нощи и во дни согреших, в кал греховный впадох, вышнюю красоту погубих: се грехи за мною, смерть предо мною, Судия надо мною. О, Владычице, помози, еще потерпи. Твоею милостию мене обрадуй, обрадованная гласом Архангельским: радуйся, Благодатная!

И ныне: Блуднаго беса, всегда ум и сердце мое оскверняющаго, волю мою насилующаго, тело мое разжжением похотным разжигающа, срамом срамляюща, далече от мене отжени, Возбранная Воеводо, огненным мечем молниеносныя молитвы Твоея, да Архангельский глас в чистоте вопию Тебе, Чистая: радуйся, Благодатная!

Песнь 6

Ирмос: Обыде мя последняя бездна, потопы страстей и воды искушений до души моея внидоша. И люто погружаюся согрешеньми моими, и несть избавляли; подаждь убо и мне, Госпоже, руку помощи, якоже Петрови Сын Твой, и из смертоносныя глубины возведи мя.

Пресвятая Богородице, прости, помози,возстави и спаси мя, грешника!

Раб есмь греха, Мати Христова, пленных душ Свободительнице, темже с болезнию сердца взываю Тебе: свобода мя от работы сея греховныя, горькия, нуждныя, постыдныя и из смертоносныя глубины возведи мя. Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника! Исповедую Тебе грехи моя, Дево, лицу Твоему студ представляю: весь бо от безмерных страстей содержуся, вся чувства моя уязвих. Нечистым воззрением олюбодействовах очи, осудительных речей слушанием окалях ушеса, словесы праздными язык оскверних и вся имею студна, нечиста, мерзка и страшуся, да не пояст мене меч ярости Господни, но кающагося не презри мене, Благая, и из смертоносныя глубины возведи мя.

Слава: Молюся Тебе, Владычице, с болезнию и плачем сердца колена преклонь пред Тобою, и из глубины души моея стенания моя Тебе приношу; каюся, рыдаю, взываю: услыши глас мой болезненный, Дево, облегчи тяготу мою, устави болезнь мою нестерпимую и из смертоносныя глубины возведи мя!

И ныне: О, колика туга обдержит мя от стреляний бесовских, сколь велика скорбь, и стенание, и безнадежие, и отчаяние, и уныние: к Тебе взираю в беде моей. Заступнице моя усердная, Твоей помощи прошу: из смертоносныя глубины возведи мя!

Песнь 7

Ирмос: Моих страстей терния пред очи Твои предлагаю, Владычице, с несумненною верою, яко вся сия потребиши: Ты бо огнезрачный Престол еси, огненных чинов Творца на руку Твоею неопально носившая.

Пресвятая Богородице, прости, помози,возстави и спаси мя, грешника!

Угасе, Пречистая, от бури страстныя огнь молитвы в сердце моем, и се, хлад лютый постиже мя, окаяннаго. Возжги, молюся, во мне огнь молитвенный, спасительный, Дево Святая, да от мучительнаго онаго хлада согреюся. Ты бо огнезрачный Престол еси, огненных чинов Творца на руку Твоею неопально носившая.

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Тело мое, храм Духа Всесвятаго, люто аз оскверних, Пречистая. Но обнови сей храм, подыми, возстави, очисти огненным очищением огнеобразной благодати Божия, да чистым жилищем Божиим будет. Ты бо огнезрачный Престол еси, огненных чинов Творца на руку Твоею неопально носившая.

Слава: Явятся егда мысли, намерения, дела сокровенная коегождо яве, тогда, Всемилостивая Богородице, Ты мя оправдай, защити, заступи, спаси и вечнаго неугасимого огня исхити. Ты бо огнезрачный Престол еси, огненных чинов Творца на руку Твоею неопально носившая.

И ныне: Жизнь Ипостасную родила еси, Владычице! Темже всего мя изгнивша от гноя страстей, смердящаго мертвеца оживи и камень нечувствия, на могиле сердца моего лежащий, огнем Твоим растопи. Ты бо огнезрачный Престол еси, огненных чинов Творца на руку Твоею неопально носившая.

Песнь 8

Ирмос: К Тебе, Пречистей Деве, Заступнице усердной, в болезни моей аз прибегаю, в скорби моей сице взываю: Владычице, помози, от страстей погибаю!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Обышедше обыдоша мя скорби многая, напасти злыя нападоша на мя, болезни же лютыя и греси тяжцыи одержаша мя, окаяннаго. Темже, Пречистая, в горести души моея сице Тя молю, Владычице: помози, от страстей погибаю!

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстпави и спаси мя, грешника!

Соодолеваемь присно законом плоти, безмерная делаю беззакония: всестрастный, всегда оскверняюся, страстьми безчествуюся, студа безмернаго исполняюся и не смею возвести око мое к Тебе, Чистая, точию взываю, Владычице: помози, от страстей погибаю!

Слава: Тя знаю, Дево Пресвятая, Взыскание погибших: взыщи мя, в непроходимых дебрях греха блуждающаго и в безсилии своем к Тебе со слезами многими взывающаго: Владычице, помози, от страстей погибаю!

И ныне: Разреши мя, Разрешительнице клятвы Адама, от уз и пут железных, имиже по руку и ногу скова мя всего страсть моя неисцельная; разреши, свобода, с воплем крепким Тя умоляю: Владычице, спаси, от страстей погибаю!

Песнь 9

Ирмос: Ангели немолчно в вышних славят Тя, Херувим Славнейшую, Небеса небес превозносят Тя, Небеса Творца на руках Своих носившую. И аз Тя, Заступницу мою, Милосердную Матерь, бренными усты ублажаю, хвалю, благодарю, величаю.

Пресвятая Богородице, прости, помози, возстави и спаси мя, грешника!

Согрешающаго видела еси мя, Всевидящее Око родившая, но и кающагося ныне зриши мя, и се верую, яко грех мой простиши, сего ради Тя, Заступницу мою, Милосердную Матерь, бренными усты ублажаю, хвалю, благодарю, величаю.

Пресвятая Богородице, прости, помози,возстави и спаси мя, грешника!

Тьма преходит, егда солнце восходит; се верую, яко тьма души моея вскоре разсеется, егда Ты, Владычице, Заря Божия, в сердце моем Свой свет возсияеши, да и аз Тя, Заступницу мою, Милосердную Матерь, бренными усты ублажаю, хвалю, благодарю, величаю.

Слава: Мир Сына Твоего глубочайший, тишайший и всякий ум превосходящий, подаеши Ты, Владычице, душе, измученной борьбою и в веселии своем к Тебе прибегающей, и борьбу утишаеши, тишину в сердце водворяеши. За сей мир, за сию тишину аз Тя, Заступницу мою, Милосердную Матерь, бренными усты ублажаю, хвалю, пою, величаю.

И ныне: И ныне, и присно, и во веки веков, ради всех Твоих благодеяний, милостей, щедрот, бывших на мне, ради покрова Твоего небеснаго, от юности моея давно покрывающаго мя от конечныя погибели греховныя, Тя, Заступницу мою, Милосердную Матерь, бренными усты ублажаю, хвалю, пою, величаю. Богу нашему слава!







Последнее изменение этой страницы: 2016-04-25; Нарушение авторского права страницы

infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 3.214.224.224 (0.011 с.)