Finish/refuse/call/book/arrive/star/ask/order/show/wait 


Мы поможем в написании ваших работ!



ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?

Finish/refuse/call/book/arrive/star/ask/order/show/wait



I really do think the Green Dragon is the worst restaurant in the country. I booked a table last week, and I_______ at eight o’clock with my guests, but the table wasn’t ready. So we_______

at the door, and finally after forty minutes, the waiter_______ us to our table. I_______ for another table because it was in the corner of the restaurant, and it was dirty. Then we_______ some food and drinks, and the real problems_______. The meat was tough, and the fish was uneatable. When we_______, I_______ to pay the bill, and the waiter_______ the police. All in all, it was a not very good evening.

 

Notes

________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Симферопольский колледж

Государственного высшего учебного заведения

«КНЭУ им. В. Гетьмана»

 

ОТЧЕТ

по выполнению практической работы №11

 

Тема: Приготовление вторых блюд. Рецепты. Модальные глаголы

 

дисциплина: Английский язык

специальность: Ресторанне обслуговування

курс: І

семестр: ІI

 

выполнил:

проверил:

оценка:

 

 

 

Содержание типовой задачи деятельности:

 

Оволодiння i прикладне выкористання англiйськоi мови в професiйнiй сферi

 

Содержания умения,которыми овладевает студент по результатам выполненной работы:

читати, вiдповiдати на запитання, вести бесiду однiэю iз iноземних мов в обсязi необхiдного спiлкування в соцiально - побутовiй, культурнiй та професiйних сферах.

 

Организация и оснащение рабочего места:

Организация безопасных условий учебной деятельности, обеспечение методическими указаниями.

 

Безопасные условия учебной деятельности

Организация рабочего места

 

Порядок оценивания результатов учебной деятельности

от 90-100 баллов – «5»

от 60-90 баллов – «4»

от 40-60 баллов – «3»

 

 

Задание № 1

Language study

Алгоритм выполнения задания

Прочитать и перевести слова и выражения (10 баллов)

 

 

Get the baking this ready – Подготовьте противни

Julienne the carrots and celery – Поджарьте морковь и сельдерей

Peel and chop those apples – Почистите и порежьте яблоки

Wisk up some mayonnaise – Взбейте немного майонеза

I’ll see to the meat. Light the ovens. – Я посмотрю за мясом, включите духовки

One moment, I’ll put your through – Минуточку, я провожу

Anything else? – Что-нибудь еще?

 

Brain-marie – жарочный шкаф Beef burger – бифбургер

Blanch – бланшировать Calculate – Считать

Chop – рубить Computer – Компьютер

Clarified butter – очищенное масло Early – Рано

Crispy – хрустящий Late – Поздно

Dice – резать кубиком Loud – Громкий

Drained – подсушенный Meeting – Встреча

Egg yolk – яичный желток Milk shake – Молочный коктейль

Finely – в конце Portion - Порция

Julienne – жарить Pot - Кувшин

Knead – взбивать(тесто) Quiet - Тихий

Overtime – сверхурочно Relish – изысканный запах

Peel – чистить от кожуры Sandwich - Бутерброд

Prepare – готовить Sausage - Сосиска

Puree – пюре Squeezed – Свежевыжатый (сок)

Ragout – рагу Tea – Чай

Sauté – жарить Ticket – Билет

Sprinkle – взбрызнуть Trained - Готовый

Strain – процедить Travel agency – Тур.агенство

Switch – включить Tuna - Тунец

Wet – сырок

Assorted – ассорти

Bacon – бекон

 

 

Задание № 2

Reading

Алгоритм выполнения задания

Прочитать и перевести диалог и текст (10 баллов).

 

Commis: So where do you want me to start?

Chef: F irst we have to organize the masts. Light the ovens and get them to the right temperature.

 

There's pork and lamb today so get the baking tins and fat ready. I'll get the meal.

Commis: What's this for?

Chef: That's the list of vegetables for the day. Can you go to the cold store and gel them, and I'll see to the meat. Then I'll explain what to do...

Commis: OK, I think that's the lot

Chef: Right, first peel the potatoes and carrots. I hem julienne the carrots and celer) and prepare the broccoli, Sprouts, and French beans. We blanch all the vegetables now and then saute them to order in clarified butter.

Commis: What's that?

Chef: Melted butter with all the water removed. I’ll see to that today. You start on the vegetables. Then there's apple sause for the pork. Peel and chop those apples and when you've cooked them put them through the sieve to make a puree. I he lamb is with garlic and rosemary. I'll do that.

Connnis: Is that it?

Chef: No, there's a veal ragout, and roast and duchesse potatoes to do,and the fish to be poached. Can you chop the veal and then go on to the Chef’s salad?

Сommis What's in that?

Chef: U se the crisp lettuce, watercress, radishes, and fennel. Oh, and you'll have to whisk up some fresh mayonnaise. Mix in a little lemon juice with the olive oil and egg yolks. You mustn't do it too quickly or it curdles.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Listening two

OK, let's get moving. Mary, you can stop kneading that dough. Leave it on the side for a minute. I need you to peel and julienne these carrots lust. Martin, chop those onions and fry them, will you? I hen you can mix them with that steak that you minced a few minutes ago. Toby, those boiled potatoes must be read) b) now. You can strain them and leave then to keep warm in the bain-marie. When you've done that you can grill the chops. Look out for that Sause- it's starting to curdle- give it а g ood whisk. Ok so far, now let

 

Задание № 3

Language exercises

Алгоритм выполнения задания

 

Exercise № 1

Расставить предложения по порядку в рецептах (15 баллов)

 

 

Mullet a la Martegaie 2. Sauce verte

a. Sprinkle a wine glass of olive a. Add the puree to the mayonnaise.

oil over all. b. Boil the herbs for 5-6 minutes in salted

b. Place slices of lemon on top water.

of the fish. c. Prepare the mayonnaise.

c. Wash, clean and dry the mullets. d. Finish with a little cream.

 

 

d. Season with salt and pepper e. Pass the drained herbs through a strainer

e. Cook in a moderate oven for 25-30 with the anchovies.

minutes.

f. Place them in an oiled dish on a bed of f. Also add a little boiling water.

g. Tomato slices and onion rings.

 

Exercise № 2

Соединить слова из колонки А со словами из колонки В и заполнить пропуски в предложениях (15 баллов)

 

A B

Travel Wine

Hot Breakfast

China Agency

Mulled Shake

Toasted Monsieur

Continental Tea

Croquet Juice

Milk Dog

Orange Sandwich

 

Notes

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Симферопольский колледж

Государственного высшего учебного заведения

«КНЭУ им. В. Гетьмана»

 

ОТЧЕТ

по выполнению практической работы №13

 

Тема: Заказ по телефону. Прошедшее неопределенное время

 

дисциплина: Английский язык

специальность: Ресторанне обслуговування

курс: І

семестр: ІI

 

выполнил:

проверил:

оценка:

 

 

Содержание типовой задачи деятельности:

 

Оволодiння i прикладне выкористання англiйськоi мови в професiйнiй сферi

 

Содержания умения,которыми овладевает студент по результатам выполненной работы:

читати, вiдповiдати на запитання, вести бесiду однiэю iз iноземних мов в обсязi необхiдного спiлкування в соцiально - побутовiй, культурнiй та професiйних сферах.

 

Организация и оснащение рабочего места:

Организация безопасных условий учебной деятельности, обеспечение методическими указаниями.

 

Безопасные условия учебной деятельности

Организация рабочего места

 

Порядок оценивания результатов учебной деятельности

от 90-100 баллов – «5»

от 60-90 баллов – «4»

от 40-60 баллов – «3»

 

За нарушение регламента снимается 10 баллов

За незначительные неточности в выполнении задания снимается 5 баллов.

За невыполнение задания 0 баллов.

 

Задание № 1

Language study

Алгоритм выполнения задания

Прочитать и перевести выражения на русский язык (10 баллов)

 

We seem to have a bad line _________________________________________________

Can you speak up?________________________________________________________

Could you spell that?______________________________________________________

I’m sorry, I didn’t catch that_________________________________________________

Did you say…?___________________________________________________________

Could you repeat that?_____________________________________________________

Excuse me_______________________________________________________________

We’ll hold the rooms until__________________________________________________

My jacket needs cleaning___________________________________________________

I need some buttons sewn on a _______________________________________________

You needn’t ______________________________________________________________

I don’t need it until_________________________________________________________

Somebody will pick them up_________________________________________________

I’ll send someone up_______________________________________________________

It’s open 24 hours a day____________________________________________________

 

Задание № 3

Прочитать и перевести диалоги (20 баллов).

 

Listening one

Reservations: Good morning, Park Hotel. Can I help you? (zzzzz crackle zzzzzz).Hallo, we seem to have a very bad line. Can you speak up a little?

Caller: My name is Dreyton. I'd like to...

Res: That's better. Could you spell your name, please?

Caller: D-R-E-Y-T-O-*.

Res: I'm sorry, I didn't catch the last letter.

Caller: N.

Res: Did you say “N” for Norway?

Caller: That's right. I'd like to make a reservation

Res: Yes, Mr Dreyton. When for?

Caller: For * nights from July*

Res: July the?

Caller: Tenth.

Res: From July 10th. It is just for yourself?

Caller: No for me and my *. We'd like two double rooms.

 

Res. Excuse me, I didn't catch that. I his line's really bad.

Caller: There are tour of us. We'd like two double rooms.

Res: Two double rooms tor thre nights from July 10th. Is that right?

Caller: Yes. What's the address of the hotel?

Res: It’s 30 Bewley Place. I’ll spell that. B-E-W-L-E-Y. London W. I. Can і haw your telephone number?

Caller: I'm calling from Bologna in Italy The area code is 51 and then 29 31 05.

Res: 09?

Caller. 51 29 31 05. Thank you, Mr Dreytin. Well hold the rooms until 6 pm …y 5

 

Задание № 2

Language exercises

Алгоритм выполнения задания

Поставить предложения в вопросительную и отрицательную формы, используя вспомогательный глагол did and didn’t

 

 

They arrived last night___________________________________________________________

She spoke to the manager_________________________________________________________

He telephoned the Hotel__________________________________________________________

Mr. Drayton called from Italy______________________________________________________

She ordered a dry martini _________________________________________________________

 

Notes

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Симферопольский колледж

Государственного высшего учебного заведения

«КНЭУ им. В. Гетьмана»

 

ОТЧЕТ

по выполнению практической работы №14

 

Тема: Местонахождение и расположение объектов в городе и гостинице

 

дисциплина: Английский язык

специальность: Ресторанне обслуговування

курс: І

семестр: ІI

 

выполнил:

проверил:

оценка:

 

 

Содержание типовой задачи деятельности:

 

Оволодiння i прикладне выкористання англiйськоi мови в професiйнiй сферi

 

Содержания умения,которыми овладевает студент по результатам выполненной работы:

читати, вiдповiдати на запитання, вести бесiду однiэю iз iноземних мов в обсязi необхiдного спiлкування в соцiально - побутовiй, культурнiй та професiйних сферах.

 

Организация и оснащение рабочего места:

Организация безопасных условий учебной деятельности, обеспечение методическими указаниями.

 



Поделиться:


Последнее изменение этой страницы: 2016-04-20; просмотров: 110; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы!

infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 3.138.69.45 (0.094 с.)