Елика обещах, воздам Тебе во спасение мое, Господеви.



Мы поможем в написании ваших работ!


Мы поможем в написании ваших работ!



Мы поможем в написании ваших работ!


ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?

Елика обещах, воздам Тебе во спасение мое, Господеви.



Вси святи́и земли́ Ру́сския, моли́те Бо́га о нас.

Богови́дно пожи́вше, пусты́ни, я́ко гра́ды, сотвори́ли есте́,/ Мака́рие, Варна́во и Ти́хоне, Авраа́мие и Генна́дие./ Те́мже вку́пе с про́чими отцы́, в преде́лех Костромски́х и Яросла́вских просия́вшими,/ ублажа́ем вас и мо́лим:/ моли́те Го́спода, да не лиши́т и нас его́же ны́не наслажда́етеся боговиде́ния// в ве́чнем гра́де Небе́снаго Царя́.

Сла́ва Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху.

Лику́й, Фиваи́до Ру́сская,/ красу́йтеся, пусты́ни и де́бри Олоне́цкия, Белоезе́рския и Волого́дския,/ возрасти́вшия свято́е и сла́вное оте́ц мно́жество,/ чу́дным житие́м всех наставля́ющее ми́ру не прилепля́тися,// крест свой на ра́мена взя́ти и во след Христу́ ше́ствовати.

И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь.

Богоро́дичен: Твое́ю всечестно́ю ико́ною Ти́хвинскою,/ ю́же вели́кая Росси́я я́ко не́кий дар Боже́ственный свы́ше благогове́йно прия́т,/ при́сно страну́ на́шу, о Госпоже́ Цари́це Богоро́дице, покрыва́й и заступа́й,// спаса́ющи сию́ от всех наве́т вра́жиих.

Катава́сия, глас 4: Боже́ственное сие́ и всечестно́е/ соверша́юще пра́зднество,/ Богому́дрии, Богома́тере,/ прииди́те, рука́ми воспле́щим,// от Нея́ ро́ждшагося Бо́га сла́вим.


 

Конда́к воскре́сный, глас 1:

Воскре́сл еси́, я́ко Бог, из гро́ба во сла́ве,/ и мир совоскреси́л еси́;/ и естество́ челове́ческое я́ко Бо́га воспева́ет Тя, и смерть исчезе́;/ Ада́м же лику́ет, Влады́ко;/ Е́ва ны́не от уз избавля́ема ра́дуется, зову́щи:// Ты еси́, И́же всем подая́, Христе́, воскресе́ние.

И́кос: Воскре́сшаго тридне́вно воспои́м я́ко Бо́га Всеси́льна,/ и врата́ а́дова сте́ршаго,/ и я́же от ве́ка из гро́ба воздви́гшаго,/ мироно́сицам я́вльшагося, я́коже благоизво́лил есть,/ пре́жде сим е́же ра́дуйтеся, реки́й:/ и апо́столом ра́дость возвеща́я, я́ко Еди́н Жизнода́вец./ Те́мже ве́рою жены́ ученико́м зна́мения побе́ды благовеству́ют,/ и ад стене́т, и смерть рыда́ет:/ мир же весели́тся, и вси с ним ра́дуются.// Ты бо по́дал еси́, Христе́, всем Воскресе́ние.

Песнь 7:

Кано́н воскре́сный, глас 1:

Ирмо́с: Тебе́ у́мную, Богоро́дице, пещь/ разсмотря́ем, ве́рнии,/ я́коже бо о́троки спасе́ три Превозноси́мый,/ мир обнови́, во чре́ве Твое́м всеце́л,// хва́льный отце́в Бог и препросла́влен.

Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Убоя́ся земля́, сокры́ся со́лнце, и поме́рче свет,/ раздра́ся церко́вная боже́ственная заве́са,/ ка́мение же разсе́деся:/ на кресте́ бо ви́сит Пра́ведный,// Хва́льный отце́в Бог, и препросла́влен.

Благословен еси, Господи, Боже отец наших, / и хвально и прославлено Имя Твое во веки.

Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Ты быв а́ки безпомо́щен,/ и уя́звен в ме́ртвых во́лею нас ра́ди/ превозноси́мый, вся свободи́л еси́,/ и держа́вною руко́ю совоскреси́л еси́,// хва́льный отце́в Бог, и препросла́влен.

И вся дела Твоя истинна, и прави путие Твои.

Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Богоро́дичен: Ра́дуйся, исто́чниче присноживы́я воды́./ Ра́дуйся, раю́ пи́щный./ Ра́дуйся, стено́ ве́рных./ Ра́дуйся, Неискусобра́чная./ Ра́дуйся, всеми́рная Ра́досте,/ Е́юже нам возсия́// Хва́льный отце́в Бог, и препросла́влен.

Кано́н Богоро́дицы воскре́сный, глас 1:

на 10:И вси суди Твои истинни, / и судьбы истинны сотворил еси.

Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тя, Богоро́дице, ле́ствицу Иа́ков проро́чески разумева́ет:/ Тобо́ю бо Превозноси́мый на земли́ яви́ся,/ и с челове́ки поживе́, я́ко благоволи́,// Хва́льный отце́в Бог и Препросла́влен.

И на град святый отец наших Иерусалим.

Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Ра́дуйся, Чи́стая, из Тебе́ про́йде Па́стырь,/ И́же во Ада́мову ко́жу обо́лкся вои́стинну Превозноси́мый,/ во всего́ мя челове́ка, за благоутро́бие непости́жное:// Хва́льный отце́в Бог и Препросла́влен.


 

Кано́н ру́сским святы́м, глас 8:

на 8:Благословен еси, Господи Боже отец наших, / и препетый и превозносимый во веки.

Вси святи́и земли́ Ру́сския, моли́те Бо́га о нас.

Лео́нтий, Иса́ия и Игна́тий, Иа́ков и Фео́дор,/ честни́и Ду́ха сосу́ди и Росто́ву украше́ние,/ Авраа́мий, и́долом покланя́вшияся ко Христу́ приведы́й,/ и Петр царе́вич, и Ирина́рх, самопроизво́льный страда́лец,/ Кассиа́н и Паи́сий, князь Рома́н и царе́вич Дими́трий,// и вси Росто́встии и У́гличстии чудотво́рцы Боже́ственными да воспою́тся пе́сньми.

И благословено Имя славы Твоея святое, / препетое и превозносимое во веки.

Вси святи́и земли́ Ру́сския, моли́те Бо́га о нас.

Да велича́ется Не́вский победи́тель, благове́рный князь Алекса́ндр,/ да пое́тся Гео́ргий, во́ин хра́брый и страда́лец,/ да похва́лится Андре́й, пе́рвый Ру́сския земли́ собира́тель,/ вку́пе со Гле́бом, ю́ным сы́ном свои́м,/ да воспое́тся же и Авраа́мий му́ченик,/ гра́да Влади́мира сла́ва, Святы́я Руси́ засту́пницы// и Це́ркве Правосла́вныя украше́ние.

на 6:Благословен еси в храме святыя славы Твоея, / препетый и превозносимый во веки.

Вси святи́и земли́ Ру́сския, моли́те Бо́га о нас.

Фео́дору и Иоа́нну сла́ва, Су́ждальским свети́льником,/ Си́мону и Диони́сию!/ С ни́ми да пою́тся и Евфи́мий, в по́двизех превысо́кий,/ и Евфроси́ния преподо́бная, пресве́тлая Су́ждальская звезда́,// вку́пе же и Косма́, на Я́хроме реце́ подвиза́выйся.

Благословен еси видяй бездны, седяй на Херувимех, / препетый и превозносимый во веки.

Вси святи́и земли́ Ру́сския, моли́те Бо́га о нас.

Песнь сто́лпнику Ники́те, покая́ния о́браз яви́вшему,/ хвала́ и Дании́лу, ни́щих и безро́дных согрева́телю,/ сла́ва и Андре́ю, княже́ние оста́вившему и в ни́щетнем о́бразе житие́ сконча́вшему,// Переясла́вским чудотво́рцем.

на 4:Благословен еси на престоле славы Царствия Твоего, / препетый и превозносимый во веки.

Вси святи́и земли́ Ру́сския, моли́те Бо́га о нас.

Константи́не кня́же, апо́столе и просвети́телю Му́ромския земли́,/ с Михаи́лом и Фео́дором, ча́ды твои́ми,/ и Пе́тре и Февро́ние, и пра́ведная Иулиани́е ми́лостивая, Му́рома засту́пницы,/ вку́пе же и Васи́лие святи́телю и кня́же Рома́не, Ряза́ни сла́во,// о нас Христа́ моли́те.

Благословен еси на тверди Небесней, / препетый и превозносимый во веки.

Вси святи́и земли́ Ру́сския, моли́те Бо́га о нас.

Тверска́я похвало́, Арсе́ние святи́телю,/ Михаи́ле, кня́же и му́чениче,/ и А́нно, гра́да Ка́шина сокро́вище,/ Ни́ле и Мака́рие преподо́бнии,/ Ефре́ме, гра́да Торжка́ просвети́телю,/ со Арка́дием и Иулиани́ею, цве́том целому́дрия,// о нас Христа́ моли́те.

Сла́ва Отцу́, и Сы́ну, и Свято́му Ду́ху.


 

Ору́жием ва́ших моли́тв, благове́рнии кня́зие Фео́доре и Дави́де с Константи́ном/ и Васи́лие и Константи́не, Яросла́вля сла́во,/ охраня́йте и ны́не оте́чество ва́ше// и люде́й правосла́вных от вся́ких бед и напа́стей.

И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь.

Богоро́дичен: Я́ко благода́тное сокро́вище дарова́ла еси́ Святе́й Руси́ ико́ну Твою́ Влади́мирскую,/ е́юже отце́м на́шим многоча́стне и многообра́зне благоде́яла еси́./ Не оскуде́й и ны́не, о Ма́ти Бо́жия,// утоля́ющи лю́тое на нас воста́ние, и зе́млю Ру́сскую спаси́.

Катава́сия, глас 4: Не послужи́ша тва́ри Богому́дрии,/ па́че Созда́вшаго,/ но, о́гненное преще́ние му́жески попра́вше,/ ра́довахуся, пою́ще:// препе́тый отце́в Госпо́дь и Бог, благослове́н еси́.

Песнь 8:

Кано́н воскре́сный, глас 1:

Ирмо́с: В пещи́ о́троцы Изра́илевы,/ я́коже в горни́ле, добро́тою благоче́стия чисте́е зла́та блеща́хуся, глаго́люще:/ благослови́те, вся дела́ Госпо́дня, Го́спода,// по́йте и превозноси́те во вся ве́ки.

Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

И́же во́лею вся творя́й, и претворя́яй,/ обраща́яй сень сме́ртную в ве́чную жизнь,/ стра́стию Твое́ю, Сло́ве Бо́жий,/ Тебе́ непреста́нно вся дела́ Госпо́дня,// Го́спода пои́м, и превозно́сим во вся ве́ки.

Благословите, вся дела Господня, Господа, / пойте и превозносите Его во веки.

Сла́ва, Го́споди, свято́му Воскресе́нию Твоему́.

Ты разори́л еси́ сокруше́ние, Христе́, и окая́нство,/ во врате́х и тверды́нях а́довых,/ воскре́с из гро́ба тридне́вен./ Тебе́ непреста́нно вся дела́, я́ко Го́спода, пою́т,// и превозно́сят во вся ве́ки.

Благословите, Ангели Господни, Небеса Господня, Господа, / пойте и превозносите Его во веки.

Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Богоро́дичен: Я́же без се́мене и преесте́ственне от облиста́ния Боже́ственнаго/ Ро́ждшую би́сера многоце́ннаго Христа́, воспои́м глаго́люще:/ благослови́те вся дела́ Госпо́дня, Го́спода,// по́йте и превозноси́те Его́ во вся ве́ки.

Кано́н Богоро́дицы воскре́сный, глас 1:

Благословите, воды вся, яже превыше Небес, вся силы Господни, Господа, / пойте и превозносите Его во веки.

Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Черто́г светови́дный, из него́же всех Влады́ка,/ я́ко Жени́х произы́де Христо́с,/ воспои́м вси вопию́ще:/ вся дела́ Госпо́дня, Го́спода по́йте,// и превозноси́те во вся ве́ки.

Благословите, солнце и месяц, звезды небесныя, Господа, / пойте и превозносите Его во веки.

Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Ра́дуйся, Престо́ле сла́вный Бо́жий,/ ра́дуйся, ве́рных стено́,/ Е́юже су́щим во тьме возсия́ свет Христо́с,/ Тебе́ блажа́щим, и вопию́щим:/ вся дела́ Госпо́дня, Го́спода по́йте,// и превозноси́те во вся ве́ки.


 

Кано́н ру́сским святы́м, глас 8:



Последнее изменение этой страницы: 2016-04-07; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы!

infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 3.238.7.202 (0.007 с.)