ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?

Молитва запрещения святого священномученика Киприана



Призываем тя, Владыко, Боже Вседержителю, вышний, неискусимый, мирный Царю: призываем тя, сотворшаго небо и землю, от тебе бо произыйде Альфа и Омега, сиесть: Начаток и Конец. Предавый человеком в послушание четвероножныя и безсловесныя животныя, ты бо покорил еси сия Господи, простри руку твою крепкую, и мышцу твою высокую и святую, и присещением твоим святым посети создание твое сие, и низпосли ему Ангела мирна, Ангела державна, души и тела хранителя, яко да запретит и отженет от него всякого лукавого и нечистого демона: Ты бо еси Господь един высокий Вседержитель, благословенный во веки веков, аминь.

Заклинаю тя, душе враждебный, вседержителем Богом.

Заклинаю тя Духом, вдохнувшим человеком живот вечный его же Имя страшно, и усты человеческими неизглаголенно.

Заклинаю Тя грядущим огнем, и жупелом и песком и трубою, ему же явлшуся солнце побежит на запад, и звезды спадут на земли, и восплачутся вся племена и людие. Заклинаю тя ходившим по морю, и укротившим волны его.

Заклинаю тя повелети хотящим морю, издати вся в нем истопившияся, и земли в ней лежащих мертвых представити живы на суд Богу.

Заклинаю тя повелевшим морю непреступати предела своего, дондеже прииде Господь судити миру.

Заклинаю тя сошедшим на Синайскую гору, и глаголавшим с Моисеем и Аароном, и явльшимся има в пламени огненном, и в столпе облачном.

Заклинаю тя изведавшим люди своя от земли Египетския, и давши им из камени сладкую воду питии, и претворившим воду в кровь.

Заклинаю казнившим Египта Моисеем десятью язв.

Заклинаю тя поразившим первенца Египетския.

Заклинаю попалившим Содому и Гоморру, и пять градов иных одождением с небесе огненаго града.

Заклинаю тя седящим на престоле славы, пред ним же огнь течет, и ему же престоят тьмами тем Ангел, и тысячи тысяща Архангел, и Серафими вопиющи: Свят, Свят, Свят, Господь Саваоф, исполнь небо и земля славы Твоея, благословен еси во веки, аминь.

И ты, душе лукавый, аще не хотя воздаждь славу Имени святому его, и деже аще седиши в удеси тела создание его: или в главе, или в темени, или в брове, или в очию, или в ушию, или во устех, или в языцех, или в выи, или в плещу, или междуплещима, или в мышца, или в персех, или в души, или в сердце, или в селезне, или в плюцах, или в чреве, или под чревом, или в точиле, или в естественных, пределех, или в крепости, или в жилах, или в коленах, или в лыстах, или в голени, или в руку, или в ногу, или в жилицах. Или в кровавици, или в костех, или в мозгу, или в крови, или в власех, или в ногтех, или во всем теле, отлучися устранися и изыйди, душе лукавый. И даждь славу Богови, яко Господь сильный над всеми есть: ибо клястеся и деже аще кто призовет Имя Господне, еже ищезнути вам.

Заклинаю тя Именем Господа Иисуса Христа, Распеньшагося при Понтийстием Пилате. Заклинаю тя рекшим: небо мне престол есть, земля же подножие ногама моима.

Заклинаю тя Архангелами его, Михаилом и Гавриилом, Уриилом и Рафаилом.

Заклинаю тя Великим Именем Сына Божия, отлучитися от создания сего, и ниже с ним ясти, ниже сложну бытии с ним, но дати славу, и службу Имени святому его.

Заклинаю тя, всеобразное на злострадание, и нападение дневное и полунощное, идеже аще еси, отлучися от создания сего, и неизведи душу, ни разсыпили, ни разруши тело его. Но остави его чиста и жива Богу на службу.

Заклинаю тя грядущим утвердити престол между небом и землею, и судити всему роду человеческому. Праведным же и грешным. Ты убо, душе нечистый, убойся Имени Святаго его, и отиди от создания сего. Убойся огня неугасимого, убойся родства огненнаго всепоядающего: Убойся уготовавшего тебе огнь и жупел и пекло губителеви: Убойся явльшагося Моисеови и Ааронови на горе Синайстей. Убойся явлшагося Иоанну на реце Иорданстей, его же видевши река убояся, и уступи, и возвратися воспять: И ты душе лукавый убойся, отступи и устрашися от создания сего.

Заклинаю одеющимся от создания сего.

Заклинаю одеющимся светом яко ризою, единем имеющим бессмертие: Тому бо подобает всякая слава, честь, и поклонение Отцу, и Сыну, и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков, аминь.

Заклинание

Заклинаю тя, гордыне и всякой злобы лукавства же и отступничества изобретателю и начальниче диаволе, превеликим, предивным, преславным, страшным и неизреченным, чести всякоя и поклона достойным, великолепным именем единого в Троице Святей славимого и поклоняемого Отца, и Сына, и Святаго Духа, небо и землю и вся яже на них видимыя и невидимыя, и тебе добра и Света от небытия сотворшаго, гордости же ради и возношения твоего извергшагося и всех споспешников твоея злобы нечистых духов с небес, и узами мрака связавшим: убойся сего, осужденниче, и скоро изыйди от создания его.

Заклинаю тя, вселукавый враже человеческого рода, древний змию, превеликим и страшным именем Господа нашего Иисуса Христа, ему же всяко колено небесных, и земных и преисподних, с трепетом покланяется: убойся сего, проклятый низвержиниче, изыйди, устранися, и отиде от создания сего.

Заклинаю тя и запрещаю ти спасительным воплощением Господа нашего Иисуса Христа, и преславным его от присно Девы Марии Рождеством, имже ключа девства невредив, цела сохрани: убойся сего истины сопротивниче и отиди от создания его.

Заклинаю тебе, всех злых искусителя, плотию осмодневно обрезавшимся Господем, и четыридесятаго дне Девою Материю в Иерусалим приведенным, и на объятиях праведного Симеона возлегшим, и дванадесятолетним возрастом сый возшедшим в Иерусалим, и посреде учителей седшим, и разумом своим Божественным, и ответы предивными всех послушающих удивившим: убойся сего, отступниче мерзкий, и скоро изыйди.

Заклинаю тя, скверный демоне, Господем во Иордане плотию крестившимся, и Духом Святым в образе голубином сошедшим нань, и гласом Отчим с небесе бывшим: ты еси Сын мой возлюбленный, в тебе благоволи: убойся сего, безстудный лестниче, и отиди и к тому не возвратися.

Заклинаю тя, погибельный душе, четыредесять дней, и четыредесять нощий постившимся, и твое искушение, диаволе, победившим, рек: неискусиши Господа Бога твоего: убойся сего, всякоя лжи отче, и абие от создания сего устранися.

Заклинаю тя, диаволе, Богом воплощенным, на земли явлшимся, и с человеки пожившим, несчетныя благодеяния сотворившим, и путь спасения мирови показавшим, и повеления спасительная давшим, и бесы словом прогнавшим, и различныя недуги исцелившим: убойся сего, адский вселукавый смоче, встрепещи и устранися.

Заклинаю тя, адский всепагубный льве, прокаженная очистившим, слепыя прозрети, немыя глаголати, глухия слышати, хромыя ходити, расслабленныя востати сотворившим, и мертвыя воскресившим: убойся сего исконный человекоубийцо Диаволе. И скоро с трепетом отбежи.

Заклинаю тя, прегордый лукавства рачителю, смирения путь нам показавшим в низложение твоея высокия гордыни, умовением ног святым своим учеником и апосталом: убоися сего гордынею вознесыйся, и до ада низвержением смиривыйся, и абие изыйди и бежи.

Заклинаю тя, всякого суровства и немилости исполненный мучителю, на тайной своей вечери преестественно существо хлеба в тело свое Пресвятое, и существо вина в кровь Свою пречестную претворивый, и верным своим в снедь и питие во оставление грехов подлавый, и сие творити в свое воспоминание повелевый: убойся того, всех ересей изобретателю и нечестия всякаго кореню, Диаволе, и ничто же умедли, но абие изыйди и устранися.

Заклинаю тя, всех грехов и погибели источниче, безкровную страшною животворящею же Жертвою Тела и Крове Господа нашего Иисуса Христа, еюже вернии спасаются. Ты же и погибельная твоя сила испражняется, убойся сея, непокоятельная злобо, мерзкий и нечистый душе, и бежи от создания сего.

Заклинаю тя, зависти, глубинно преестественною в вертограде Молитвою Господнею, и каплями крове, яко пот от Пречистаго Тела его на земли капнувшими: убойся сих доброненавистниче, и погибели сыне, и скоро изыйди.

Заклинаю тя, прелести всякия источниче, изволившим тя, связан биен и веден к Анне, и Каиафе, заушен же, оплеван, и люто мучим обнощь, бытии, и Пилату представшим, и от него много истязанным, мучимым же и у столпа наго связанным и битым, в хламиду наругания облеченным, венцем терновым обложенным, Тростием по главе биенным, от Ирода укоренным и поруганным, и на смерть от Пилата осужденным: убойся сего древняя злобо, всякия муки достойный, и его лютых болезней и страшных, нам же спасенных мук, имиже твою немощную силу сокруши, и вострепетав в бегство претворися.

Заклинаю тя, с небесе спадшая деннице, на смерть ведомы Господем, и Крест свой понесшим, и многая уничижения и раны тогда отведущих его спасения нашего, погибели же твоея ради претерпевшим.

Заклинаю тя, безстудный оболгателю и клеветниче, наго на Кресте посреде двою разбойнику распятым, и четырма гвоздьми пригвожденным, отцом и желчию напоенным, и лютыми и неизглаголанными болезньми его, яже на Кресте нашего ради спасения, осуждения же, твоего дела волею претерпе, и святыми Пречистыми Кровий его нещадными излиянии: убойся сих, Божий враже и лукавствия источниче, ужаснися и абие изыйди.

Заклинаю тя, безстыдный оболгателю и клеветниче, седьмию словес Господних на Кресте на спасении наше, на твою же вечную погибель изреченными, и животворною его смертию, ею же мы ожихом, ты же умервшлен еси: убойся сего, всякия благодати вечного очужденне, востени и скоро ищезни от создания сего.

Заклинаю тя, всякоя правды противниче, тем его же солнце на кресте висяща видевшее померче, и земля встрепета, и завеса церковная раздрася, и его же силою камение распадошася, и гробы отверзошася, и телеса усопших святых воссташа, и по воскресении его внидоша в святый град, и явишася многим: убойся сего суровый мучителю, и лукавства бездно, и скоро изыйди и устранися от создания его.

Заклинаю тя, развратниче вселукавый, прободением Пречистаго ребра Господня, изнего же истече Кровь, и вода, в наше спасение и обновление, в твое же конечное сотрение, и силы твоея сокрушение: убойся сего огня вечнаго вещество, и скоро устранися.

Заклинаю тя, безчиния всякого и раздоров изобретателю, Боготелесным Господа нашего Иисуса Христа погребением, и всесильным его в ад с душею и Божеством сошествием, иже тамо силою своею Божественною возлобе сильного злоночальника связа, и силу твоея злобы испраздни, и души праведных тамо связанных плени, и собою яко силен в крепосте изведе: убойся сего, вечнаго Божьего гнева наследниче, и скоро от создания его отиди. Заклинаю тя, крамольниче наветливый, смертию смерть поправшим, и твою мучительскую державу разрушившим, преславно же из мертвых силою своего Божества самовластно Воскресшим Господем нашим Иисусом Христом, убойся сего крепкаго Победоносца, Божий сопротивоборче и погибельный сосуде, и трепетно вскочив, устранися.

Заклинаю тя, клятвы и осуждения наследниче, по воскресении своем, Апостолом своим преславно плотию явившимся, и мир свой тем и власть свою на прогонение тебе давшим, и с ними рыбы печены и от пчел сот ядшим, и Фому прикосновением своих пречистых ребр, ручных же и ножных язв уверовавшим, и четырядесять дней на земли пребывшим: убойся сего, вечныя смерти повинниче, и скоро изыйди, и далече отскочи от создания его. Заклинаю тя, мерзкий и всякия нечистоты исполненный душе, плотию вознесшимся на небеса Господем нашим Иисусом Христом, и на престоле славы одесную Бога Отца седящим, и в скончании дний Пятьдесятница по своему неложному обещанию Духа Святаго от Отца исходящего, на своя Апостолы в огненных языцех низпославшим, и тех Богоразумением, темиже весь мир просветившим, и от Идолослужения к себе обратившим, тебе же и твою лесть испразднившим: Убойся сего, всякоя злобы неистощимая пучино, вострепещи, убойся, и отбежи.

Заклинаю тя, напрасный, свирепый, и напыщенный душе, паки со славою многою на облацех грядущим судити живым и мертвым великим Богом и Спасителем нашим Иисусом Христом, тебе же и всю споспешную злобную твою силу вечному огню в нескончаемыя веки предати хотящим: убойся сего, душехищный зверю, огня же геенскаго и вечныя муки виновниче, изыйди, что медлиши, небесныя брани побежденный начальниче, отступи, Божий отступниче, устранися, Богом побеждение хульниче, бежи, Христом испражненный и попранный враждоначальниче, Бог сильный в крепости, и крепкий в силе, страшный в бранех, и дивный в чудесах, той тебе милости недостойному, всякия неправды исполненному, и светоносия небесного лишенному прелестнику, крепко и грозно мною недостойным рабом своим повелевает, отиди абие от создания сего, в пустая и безводная места, и деже ниже человек, ниже зверь обитает, и к тому во веки веки не возвратися к нему: Яко сила и держава, царство и слава, Христа Бога нашего со безначальным его Отцем, и с Пресвятым, и Благим, и Животворящим его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.





Последнее изменение этой страницы: 2016-06-19; Нарушение авторского права страницы

infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 18.234.247.75 (0.009 с.)