Специальности 19.02.10 «Технология продукции общественного питания» 


Мы поможем в написании ваших работ!



ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?

Специальности 19.02.10 «Технология продукции общественного питания»



Контрольная работа

для обучающихся

дисциплина ОГСЭ. 03«Иностранный язык» (английский)

Специальности 19.02.10 «Технология продукции общественного питания»

                                                                                   


AT THE RESTAURANT

READ EXPRESSIONS

ПРОЧИТАЙТЕ ВЫРАЖЕНИЯ

I’d like to book a table for Saturday evening. — Я хотел (а) бы забронировать столик на вечер субботы.

Can I take your coats? — Вашу верхнюю одежду, пожалуйста.

I’ll show you to your table. — Я провожу вас к столику.

Are you ready to order? — Вы уже готовы заказывать?

Here’s the menu and wine list. — Вот меню и винная карта.

Can I get you an aperitif? — Вам принести аперитив?

How would you like your steak? — Как вам приготовить стейк?

Would you like to order some wine? — Вы не хотели бы немного вина?

I’m sorry, sir. I’ll be with you in a moment. — Простите. Я подойду к нам через минуту.

I’ll check with the wine waiter. — Я уточню это у сомелье.

I’ll change your order straightaway. — Я сейчас же поменяю ваш заказ.

I’m sorry. I’ll look into it. — Простите. Я разберусь, в чем дело.

I’m sorry, sir. I’ll speak to the chef and bring you another one. — Простите. Я поговорю с шеф-поваром и принесу вам другое блюдо.

Excuse me, my steak is undercooked and my beer is flat. — Простите, мой стейк не прожарен, а пиво выдохлось.

READ AND TRANSLATE THE DIALOGUES

ПРОЧИТАЙТЕ И ПЕРЕВЕДИТЕ ДИАЛОГИ

 

Dialogue 1

  Good afternoon. I’d like to book a table for Saturday evening.

Good afternoon. How many is it for?

Two.

OK. I’ll book you a table for two for Saturday evening. Anything else?

  Yes, please. I’d like to reserve a parking space.

  I’m sorry, we overbooked the car park yesterday. There will be no parking spaces available on Saturday.

  All right. Thank you. Goodbye.

  Thank you. We look forward to seeing you on Saturday. Goodbye.

 

Dialogue 2

Customer: Good evening. I have a reservation.

Waiter: Good evening. Can 1 take your coats?

Customer: Here you are.

Waiter: I’ll show you to your table. Can 1 get you an aperitif?

Customer: No, thanks.

Waiter: Here’s the menu and wine list... I’m sorry, sir. I’ll be with you in a moment.

 

5 minutes later.

 

Waiter: Are you ready to order?

Customer: I’d like a steak, please.

Waiter: How would you like your steak?

Customer: Medium rare.

Waiter: Would you like to order some wine?

Customer: Do you have Italian wine?

Waiter: I’ll check with the wine waiter... I’m sorry, we serve only French wines.

Customer: Then I’ll have beer.

Waiter: Large or small?

Customer: Large.

10 minutes later.

Customer: Excuse me, my steak is undercooked.

Waiter: I’m sorry, sir. I’ll speak to the chef and bring you another one.

Customer: And my beer is flat.

Waiter: I’m very sorry. I’ll change your beer straightaway.

 

MATCH CUSTOMER’S REQUESTS AND WAITER’S ANSWERS

СОЕДИНИТЕ ПРОСЬБЫ ГОСТЯ И ОТВЕТЫ ОФИЦИАНТА

 

1. Excuse me, my soup is cold. a. I’m sorry. I’ll check with the wine waiter.
2. Excuse me, my glass is dirty. b. I’m sorry. I’ll bring some water.
3. Excuse me, my beer is flat. c. I’m sorry. I’ll speak to the chef and change your soup.
4. Excuse me, my steak is overcooked. d. I’m sorry. I’ll bring you a clean one.
5. Excuse me, I ordered red wine, but this wine is white. e. I’ll see if it is open.
6. Excuse me, can I have some bread? f. I’m sorry. I’ll speak to the chef and bring you another one.
7. Excuse me, our water jug is empty. g. I’m sorry. I’ll bring it straightaway.
8. Excuse me, can I have an orange juice, please? h. I’ll bring you one.
9. Excuse me, I need a fork. i. I’m sorry. We don’t have any orange juice left.
10. Excuse me, is the exchange bureau open? I need some change. j. I’m sorry. I’ll change it straightaway.

 

ANSWER YOUR CUSTOMER’S REQUEST

ОТВЕТЬТЕ НА ПРОСЬБЫ ГОСТЯ

 

1. Customer: Can I have breakfast in my room? Receptionist:...

2. Customer: Excuse me, my knife is dirty. Waiter:...

3. Customer: Excuse me, I need clean towels. Receptionist:...

4. Customer: Excuse me, can I have the menu, please? Waiter:...

5. Customer: Excuse me, can I have the wine list, please? Waiter:...

6. Customer: Excuse me, my steak is undercooked. Waiter:...

7. Customer: Excuse me, I’d like my dessert without cream. Waiter:...

8. Customer: Excuse me, can you open the bottle of champagne? Waiter:...

9. Customer: Excuse me, my mini-bar is empty. Receptionist:...

10. Customer: Excuse me, my beef is too salty. Waiter:...

 

READ EXPRESSIONS

ПРОЧИТАЙТЕ ВЫРАЖЕНИЯ

What is the soup of the day? — Какой суп вы подаете сегодня?

It’s tomato and basil finished with cream and toasted croutons. — Суп с помидорами и базиликом со сливками и гренками.

I think Г11 have the soup of the day to start with, followed by breast of chicken. — Думаю, я возьму суп дня для начала, а на второе куриное филе.

It will be served with a mixed pepper and white wine fricassee sauce. — Его подадут со смесью перцев и белым винным соусом фрикасе.

What would you like to order? — Что будете заказывать?

Your salmon will be served with a selection of vegetables. — Лосось подадут с овощным ассорти.

I’m glad you enjoyed it. — Я рад(а), что вам понравилось.

We have a selection ice cream. — У нас хороший выбор мороженого.

Homemade apple tart is very good, too. — Домашний яблочный пирог тоже очень хорош.

Would you like coffee now or after the dessert? — Кофе вам принести сейчас или после десерта?

READ THE TEXT

 ASK 5 QUESTIONS ABOUT ETIQUETTE IN ENGLISH-SPEAKING COUNTRIES

ПРОЧИТАЙТЕ ТЕКСТ

COMPLETE THE SENTENCES

ДОПОЛНИТЕ ФРАЗЫ

1. Can I get you an aperitif? — Yes, please,....

2. What is the soup of the day? — It’s... served with....

3. I think I’ll have... to start with, followed by....

4, Chicken will be served with....

5. Would you like to order...? — We’ll have....

6. Hmm. I don’t know. What would you...?

7. We have a selection of....

8.... is very good, too.

9. Would you like it with... or...?

10. Would you like tea... or...?

 

 

Контрольная работа

для обучающихся

дисциплина ОГСЭ. 03«Иностранный язык» (английский)

специальности 19.02.10 «Технология продукции общественного питания»

                                                                                   


AT THE RESTAURANT

READ EXPRESSIONS

ПРОЧИТАЙТЕ ВЫРАЖЕНИЯ

I’d like to book a table for Saturday evening. — Я хотел (а) бы забронировать столик на вечер субботы.

Can I take your coats? — Вашу верхнюю одежду, пожалуйста.

I’ll show you to your table. — Я провожу вас к столику.

Are you ready to order? — Вы уже готовы заказывать?

Here’s the menu and wine list. — Вот меню и винная карта.

Can I get you an aperitif? — Вам принести аперитив?

How would you like your steak? — Как вам приготовить стейк?

Would you like to order some wine? — Вы не хотели бы немного вина?

I’m sorry, sir. I’ll be with you in a moment. — Простите. Я подойду к нам через минуту.

I’ll check with the wine waiter. — Я уточню это у сомелье.

I’ll change your order straightaway. — Я сейчас же поменяю ваш заказ.

I’m sorry. I’ll look into it. — Простите. Я разберусь, в чем дело.

I’m sorry, sir. I’ll speak to the chef and bring you another one. — Простите. Я поговорю с шеф-поваром и принесу вам другое блюдо.

Excuse me, my steak is undercooked and my beer is flat. — Простите, мой стейк не прожарен, а пиво выдохлось.



Поделиться:


Последнее изменение этой страницы: 2021-09-26; просмотров: 85; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы!

infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 3.16.81.94 (0.011 с.)