![]() Заглавная страница Избранные статьи Случайная статья Познавательные статьи Новые добавления Обратная связь FAQ Написать работу КАТЕГОРИИ: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ТОП 10 на сайте Приготовление дезинфицирующих растворов различной концентрацииТехника нижней прямой подачи мяча. Франко-прусская война (причины и последствия) Организация работы процедурного кабинета Смысловое и механическое запоминание, их место и роль в усвоении знаний Коммуникативные барьеры и пути их преодоления Обработка изделий медицинского назначения многократного применения Образцы текста публицистического стиля Четыре типа изменения баланса Задачи с ответами для Всероссийской олимпиады по праву ![]() Мы поможем в написании ваших работ! ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?
Влияние общества на человека
Приготовление дезинфицирующих растворов различной концентрации Практические работы по географии для 6 класса Организация работы процедурного кабинета Изменения в неживой природе осенью Уборка процедурного кабинета Сольфеджио. Все правила по сольфеджио Балочные системы. Определение реакций опор и моментов защемления |
III. Evaluation of the Daily consumption of Proteins, Fats, CarbohydratesСодержание книги
Поиск на нашем сайте
Estimation of the nutritive value of a daily ration is made with the help of the suggested table of nutritive value of foods. A student fills in the appropriate columns of Table 15. Table 15 Estimation of Nutritive Value of Foods
Task A man aged 20 has a body weight of 60 kg, a body height — 1.7 m. His meal includes: rice — 50g, steak — 170 g, white bread — 25 g, tea — 60g. How many calories does he get with proteins, fats, carbohydrates? Solution (according to Table 4) 1. Amount of calories consumed: a) 100 g rice — 230 kcal 50 g rice — X kcal X = (50 x 230): 100 = 115 kcal b) 50 g steak — 370 kcal 170 g steak — X kcal X = (170 x 370): 50 = 1,258 kcal c) 100 g white bread — 220 kcal 25 g white bread — X kcal X = (25 x 220): 100 = 55 kcal d) 100 g tea — 99 kcal 60 g tea — X kcal X = (69 x 99): 100 = 68 kcal e) Amount of calories: 115 + 1258 + 55 + 68 = 1,496 2. Proteins consumed: a) 100 g rice — 8 g proteins 50 g rice — X g proteins X = (50 x 8): 100 = 4 g proteins b) 50 g steak — 19 g proteins 170 g steak — X g proteins X = (170 x 19): 50 = 64 g proteins c) 100 g white bread — 7.6 g proteins 25 g white bread — X g proteins X = (25 x 7,6): 100 = 1.9 g proteins d) 100 g tea — 2 g proteins 60 g tea — X g proteins X = (69 x 2): 100 = 1.4 g proteins e) Amount of proteins: 4 g + 64 g + 1.9 g + 1.4 g = 71.3 g 3. Fats consumed: a) 100 g rice — 5 g fats 50 g rice — X g fats X = (50 x 5): 100 = 42.5 g fats b) 50 g steak — 21 g fats 170 g steak — X g fats X = (170 x 21): 50 = 71 g fats c) 100 g white bread — 0.9 g fats 25 g white bread — X g fats X = (25 x 0.9): 100 = 0.2 g fats d) 100 g tea — 0 g fats 60 g tea — X g proteins X = (69 x 0): 100 = 0 g fats e) Amount of fats: 42.5 g + 71 g + 0.2 g = 113.7 g 4. Carbohydrates consumed: a) 100 g rice — 29 g carbohydrates 50 g rice — X g carbohydrates X = (50 x 29): 100 = 14.5 g carbohydrates b) 50 g steak — 18 g carbohydrates 170 g steak — X g carbohydrates X = (170 x 18): 50 = 61.2 g carbohydrates c) 100 g white bread — 50 g carbohydrates 25 g white bread — X g carbohydrates X = (25 x 50): 100 = 12.5 g carbohydrates d) 100 g tea — 8.5 g carbohydrates 60 g tea — X g carbohydrates X = (69 x 8.5): 100 = 5.8 g carbohydrates e) Amount of carbohydrates: 14.5 g + 61.2 g + 12.5 g + 5.8 g = 94 g The answer: The food contains: calories — 1496, proteins — 71.3 g, fats — 113.7 g, carbohydrates 94 g.
Table 16 Physiological Daily Nutrition Need for Adult (Russia)
5. Conclusion (variants) · A daily energy consumption exceeds (corresponds to, is lower than) caloric content of nutrition per day, therefore it is necessary to increase (maintain, decrease) the caloric content of nutrition by ______ Kcal. · The ratio of proteins, fats, carbohydrates in nutrition makes up __________, but 1:1:4 ratio is required; so it should be increased (decreased) (to specify by what nutrients). · The regimen of nutrition meets (does not meet) the demands of a balanced diet (to specify the available malnutrition), therefore it is necessary ___________ (references, recommendations for change of a nutrition regimen are given). For correction of nutrition it is necessary to ____________ (to specify the necessary changes in nutrition).
Attachment 2 Symptoms of poisoning by Lead and Mercury
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Последнее изменение этой страницы: 2021-12-09; просмотров: 71; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы! infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 216.73.216.30 (0.009 с.) |