Помощь наша во имя Господа, сотворшаго небо и землю.



Мы поможем в написании ваших работ!


Мы поможем в написании ваших работ!



Мы поможем в написании ваших работ!


ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?

Помощь наша во имя Господа, сотворшаго небо и землю.



Стих: Яко аще не Господь бы был в нас, да речет убо Израиль.

Бытия чтение. [Глава 49, ст. 33, глава 50, ст. 1 – 26.]

Преста Иаков завещая сыном своим: и возложив Иаков нозе свои на одр, умре, и приложися к людем своим. И припад Иосиф на лице отца своего, плакася [горько] о нем, и облобыза его. И повеле Иосиф рабом своим погребателем погребсти отца своего: и погребоша погребатели Израиля. И исполнишася ему четыредесять дней, тако бо исчисляются дние погребения: и плакася его Египет седмьдесят дней. Егда же преидоша дние плача, глагола Иосиф к вельможам фараоновым, глаголя: аще обретох благодать пред вами, рцыте о мне во уши фараону, глаголюще: отец мой закля мя прежде скончания [своего], глаголя: во гробе, егоже ископах себе в земли Ханаани, тамо мя погреби ныне убо возшед погребу отца моего, и возвращуся. и рекоша фараону по словеси Иосифову. И рече фараон к Иосифу: взыди, погреби отца твоего, якоже закля тя. И взыде Иосиф погребсти отца своего: и совзыдоша с ним вси раби фараони, и старейшины дому его, и вси старейшины земли Египетския. И весь дом Иосифов, и братия его, и весь дом отца его, и сродницы его: овцы же и волы оставиша в земли Гесем. И совзыдоша с ним и колесницы и конницы, и бысть полк велик зело. И приидоша на гумно Атадово, еже есть об он пол Иордана, и рыдаша его рыданием велиим и крепким зело: и сотвори плачь отцу своему седмь дней. И видеша жители земли Ханаанския плач на гумне Атадове, и реша: плач велик сей есть египтяном: сего ради наречеся имя месту тому, Плач Египетск, еже есть об он пол Иордана. И сотвориша ему тако сынове его, якоже заповеда им. И взяша его сынове его, в землю Ханааню: и погребоша его в пещере сугубей, юже стяжа Авраам, пещеру в стяжание гроба от Ефрона Хеттеанина, прямо Мамврии. И возвратися Иосиф во Египет, сам и братия его, и вси совозшедшии погребсти отца его. Видевше же братия Иосифовы, яко умре отец их, реша: да не когда воспомянет злобу нашу Иосиф, и воздаянием воздаст нам за вся злая, яже показахом ему. И пришедше ко Иосифу, рекоша: отец твой закля прежде кончины своея, глаголя: Тако рцыте Иосифу: остави им неправду и грех их, яко лукавая тебе показаша, и ныне приими неправду рабов Бога отца твоего. и плакася Иосиф, глаголющим им к нему. И пришедше к нему рекоша: се мы тебе раби. И рече к ним Иосиф: не бойтеся, Божий бо есмь аз. Вы совещасте на мя злая, Бог же совеща о мне во благая, дабы было якоже днесь, и препиталися бы людие мнози. И рече им: не бойтеся, аз препитаю вас, и домы ваши. и утеши их, и глагола им по сердцу их. И вселися Иосиф во Египте сам и братия его, и весь дом отца его: и поживе Иосиф лет сто десять. И виде Иосиф Ефремли дети до третияго рода: и сынове Махира сына Манассиина родишася при бедрех Иосифовых. И рече Иосиф братии своей, глаголя: аз умираю: посещением же посетит вас Бог, и изведет вас от земли сея в землю, о нейже клятся Бог отцем нашим, Аврааму, Исааку, и Иакову. И закля Иосиф сыны Израилевы, глаголя: в посещении, имже посетит вас Бог, совознесите и кости моя отсюду с вами. И скончася Иосиф сый лет ста десяти: и погребоша его, и положиша в раце во Египте.

 

Прокимен, псалом 124, глас 4:

Надеющиися на Господа, яко гора Сион не подвижится во век.

Стих: Яко не оставит Господь жезла грешных на жребий праведных.

Притчей чтение. [Глава 31, ст. 8 – 32.]

Сыне, отверзай уста твоя слову Божию, и суди вся здраво. Отверзай уста твоя, и суди праведно, разсуждай же убога и немощна. Жену доблю кто обрящет, дражайши есть камения многоценнаго таковая. Дерзает на ню сердце мужа ея: таковая добрых корыстей не лишится. Делает бо мужу своему благая во все житие. Обретши волну и лен, сотвори благопотребное рукама своима. Бысть яко корабль куплю деющий, издалеча собирает себе богатство. И востает из нощи, и даде брашна дому, и дела рабыням. Узревши село купи: от плодов же рук своих насади стяжание. Препоясавши крепко чресла своя, утвердит мышцы своя на дело. И вкуси, яко добро есть делати, и не угасает светильник ея всю нощь. Лакти своя простирает на полезная, руце же свои утверждает на вретено. И руце свои отверзает убогому, длань же простре нищу. Не печется о сущих в дому муж ея, егда где замедлит: вси бо у нея одеяни суть. Сугуба одеяния сотвори мужу своему, от виссона же и порфиры себе одеяния. Славен бывает во вратех муж ея, внегда аще сядет в сонмищи со старейшины жительми земли. Плащаницы сотвори, и продаде финикианом, опоясания же хананеом. Уста своя отверзе внимательно и законно, и чин заповеда языку своему. Крепостию и лепотою облечеся, и возвеселися во дни последния. Тесны стези дому ея: брашна же леностнаго не яде. Уста своя отверзе мудро и законно: Милостыня же ея возстави чада ея, и обогатишася: и муж ея похвали ю. Многи дщери стяжаша богатство, многи сотвориша силу: ты же предуспела и превознеслася еси над всеми. Ложнаго угождения, и суетныя доброты женския несть в тебе: жена бо разумная благословена есть. страх же Господень сия да хвалит. Дадите ей от плодов устен ея, и да хвалимь будет во вратех муж ея.



Последнее изменение этой страницы: 2021-04-04; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы!

infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 44.197.197.23 (0.012 с.)