Воскресна служба 8-го гласа.



Мы поможем в написании ваших работ!


Мы поможем в написании ваших работ!



Мы поможем в написании ваших работ!


ЗНАЕТЕ ЛИ ВЫ?

Воскресна служба 8-го гласа.



Воскресна служба 8-го гласа.

В субботу на велицей вечерни.

На Господи, воззвах, стихов 10: глас 8.

Стих: Изведи из темницы душу мою,/ исповедатися Имене Твоему.

Вечернюю песнь, и словесную службу,/ Тебе Христе приносим,/ яко благоволил еси помиловати нас// Воскресением.

Стих: Мене ждут праведницы,/ дондеже воздаси мне.

Господи, Господи, не отвержи нас от Твоего лица, но благоволи помиловати нас Воскресением.

Стих: Из глубины воззвах к Тебе, Господи, Господи, услыши глас мой.

Радуйся, Сионе Святый, мати церквей, Божие жилище: ты бо приял еси первый оставление грехов Воскресением.

Стих: Да будут уши Твои внемлюще гласу моления моего.

Еже от Бога Отца Слово, прежде век Рождшееся, в последняя же времена, Тоежде от Неискусобрачныя воплощшееся волею, распятие смертное претерпе: и древле умерщвленнаго человека спасе Своим Воскресением.

Стих: Аще беззакония назриши, Господи, Господи, кто постоит? яко у Тебе очищение есть.

Еже из мертвых Твое Воскресение славословим Христе, имже свободил еси Адамский род от адова мучительства: и даровал еси мiру яко Бог жизнь вечную и велию милость.

Стих: Имене ради Твоего потерпех Тя, Господи, потерпе душа моя в слово Твое, упова душа моя на Господа.

Слава Тебе, Христе Спасе, Сыне Божий Единородный, пригвоздивыйся на Кресте, и воскресый из гроба тридневен.

Стих: От стражи утренния до нощи, от стражи утренния, да уповает Израиль на Господа.

Тя славим, Господи, волею нас ради Крест претерпевшаго, и Тебе поклоняемcя Всесильне Спасе, не отвержи нас от Лица Твоего: но услыши и спаси нас Воскресением Твоим Человеколюбче.

Таже минеи стихиры святому. Слава святому, аще имать. Аще ли ни, Слава, и ныне, Богородичен.

Слава, и ныне, глас тойже, Богородичен:

Царь Небесный, за человеколюбие на земли явися, и с человеки поживе: от Девы бо Чистыя плоть приемый, и из Нея прошедый с восприятием. Един есть Сын, сугуб естеством, но не Ипостасию. Темже совершенна Того Бога и совершенна Человека воистину проповедающе, исповедуем Христа Бога нашего: Егоже моли Мати Безневестная, помиловатися душам нашым.

На стиховне, стихиры воскресны, глас 8:

Возшел еси на Крест Иисусе, снизшедый с Небесе, пришел еси на смерть, Животе Безсмертный, сущым во тьме Свет истинный, к падшым всех Воскресение: просвещение и Спасе наш, слава Тебе.

Стих: Господь воцарися, в лепоту облечеся.

Христа славословим, воскресшаго от мертвых: душу бо и тело прием, страсти отъобоюду отсече, пречистей убо души во ад сошедшей, егоже и плени: во гробе же истления не виде святое тело, Избавителя душ наших.

Стих: Ибо утверди вселенную, яже не подвижится.

Псалмы и песньми славовловим, Христе, от мертвых Твое Воскресение: имже нас свободил еси мучительства адова, и яко Бог даровал еси жизнь вечную и велию милость.

Стих: Дому Твоему подобает святыня, Господи, в долготу дний.

О, Владыко всех Непостижиме, Творче небесе и земли, крестом пострадавый, мне безстрастие источил еси: погребение же прием, и воскрес во славе, совоскресил еси Адама рукою всесильною. Слава Твоему тридневному востанию, имже даровал еси нам вечную жизнь, и очищение грехов, яко Един Благоутробен.

Слава, и ныне, Богородичен:

Безневестная Дево, Яже Бога неизреченно заченши плотию, Мати Бога Вышняго, Твоих рабов мольбы приими, Всенепорочная, всем подающи очищение прегрешений: ныне наша моления приемлющи, моли спастися всем нам.

Ныне отпущаеши: Трисвятое.

И по Отче наш:

Тропарь воскресен, глас 8:

С высоты снизшел еси, Благоутробне, погребение приял еси тридневное, да нас свободиши страстей, Животе и Воскресение наше, Господи, слава Тебе.

Слава, и ныне, Богородичен:

Иже нас ради Рождейся от Девы, и распятие претерпев, Благий, испровергий смертию смерть, и Воскресение явлей, яко Бог, не презри, яже создал еси рукою Твоею, яви человеколюбие Твое, Милостиве, приими Рождшую Тя Богородицу, молящуюся за ны, и спаси, Спасе наш, люди отчаянныя.

В неделю на утрени.

По 1-м стихословии, седальны воскресны, глас 8:

Воскресл еси из мертвых Животе всех, и ангел светел женам вопияше: престаните от слез, апостолом благовестите, возопийте поющя: яко воскресе Христос Господь, благоволивый спасти яко Бог род человеческий.

Стих: Воскресни Господи Боже мой, да вознесется рука Твоя, не забуди убогих Твоих до конца.

Воскресый из гроба яко воистинну, преподобным повелел еси женам проповедати востание апостолом, якоже писано есть: и скорый Петр предста гробу, и свет зря во гробе, ужасашеся. Темже и увидев плащаницы, кроме Божественнаго тела в нем лежащыя, со страхом возопи: слава Тебе Христе Боже, яко спасаеши вся Спасе наш: Отчее бо еси сияние.

Слава, и ныне, Богородичен:

Небесную дверь, и кивот, всесвятую гору, светозарный облак воспоим, небесную лествицу, словесный рай, Евино избавление, вселенныя всея великое сокровище, яко спасение в Ней соделася мирови, и оставление древних согрешений. Сего ради вопием Ти: моли Сына Твоего и Бога, прегрешений оставление даровати, благочестно покланяющымся пресвятому рождеству Твоему.

По 2-м стихословии седальны воскресны, глас 8:

Человецы Спасе, гроб Твой запечаташа: ангел камень от дверей отвали: жены видеша воставша от мертвых, и тыя благовестиша учеником Твоим в Сионе, яко воскресл еси Животе всех, и разрешишася узы смертныя: Господи слава Тебе.

Стих: Исповемся Тебе Господи, всем сердцем моим, повем вся чудеса Твоя.

Мvра погребательная жены принесшя, глас ангельский из гроба слышаху: престаните от слез, и вместо печали радость приимите, возопийте поющя: яко воскресе Христос Господь, благоволивый спасти яко Бог род человеческий.

Слава, и ныне, Богородичен, не седяще поем, но стояще, и со страхом и благоговением:

О Тебе радуется Благодатная всякая тварь, ангельский собор, и человеческий род, освященный храме, и раю словесный: девственная похвало, из Неяже Бог воплотися, и Младенец бысть, прежде век сый Бог наш: ложесна бо Твоя престол сотвори, и чрево Твое пространнее небес содела. О Тебе радуется, Благодатная, всякая тварь, слава Тебе.

Ипакои, глас 8:

Мvроносицы Жизнодавца предстоящя гробу, Владыку искаху в мертвых Безсмертнаго, и радость благовещения от ангела приемшя, апостолом возвещаху: яко воскресе Христос Бог, подаяй мирови велию милость.

Степенна, глас 8:

Антифон 1:

От юности моея враг мя искушает, сластьми палит мя: аз же надеяся на Тя Господи, побеждаю сего.

Ненавидящии Сиона, да будут убо прежде исторжения яко трава: ссечет бо Христос выя их, усечением мук.

Слава: Святым Духом, Еже жити всяческим: Свет от Света, Бог Велик: со Отцем поем Ему, и с Словом. И ныне, тойже.

Прокимен, глас 8:

Воцарится Господь во век,/ Бог твой Сионе, в род и род.

Стих: Хвали душе моя Господа, восхвалю Господа в животе моем.

Всякое дыхание:

И Евангелие воскресно утреннее.

Воскресение Христово. Псалом 50.

Канон воскресен. Глас 8

Песнь 1

Ирмос: Колесницегонителя фараоня погрузи, чудотворяй иногда моисейский жезл, крестообразно поразив, и разделив море: Израиля же беглеца, пешеходца спасе, песнь Богови воспевающа.

Припев: Слава Господи, святому Воскресению Твоему.

Всесильну Христову Божеству како не дивимся; от страстей убо всем верным, безстрастие и нетление точащу, от ребра же святаго источник безсмертия искапающу, и Живот из гроба Присносущный.

Яко благолепен женам ангел ныне явися, светлыя нося образы естественныя невещественныя чистоты, зраком же возвещая свет воскресения, зовый: воскресе Господь.

Богородичен: Преславная возглаголашася о Тебе в родех родов, Бога Слова во чреве вмещшая, чиста же пребывши Богородице Марие. Темже Тя вси почитаем, сущее по Бозе заступление наше.

Канон крестовоскресен.

Взяшася врата болезненная, и ужасошася вратницы адовы, зряще в преисподнейшая Сошедшаго, Иже на высоте всех превыше естества.

Удивишася чини ангельстии, зряще на престоле посаждено Отчи, отпадшее естество человеческое, затвореное в преисподних земли.

Чини Тя ангельстии и человечестии, Безневестная Мати, хвалят непрестанно: Зиждителя бо сих, яко Младенца на объятиих Твоих носила еси.

Ин канон Пресвятей Богородице.

Пречистая Богородице, воплощшееся Присносущное и Пребожественное Слово, паче естества рождши, поем Тя.

Песнь 3

Ирмос: Утверждей в начале небеса разумом, и землю на водах основавый, на камени мя, Христе, заповедей Твоих утверди, яко несть свят, паче Тебе Едине Человеколюбче.

Песнь 4

Ирмос: Ты моя крепость Господи, Ты моя и сила, Ты мой Бог, Ты мое радование, не оставль недра Отча, и нашу нищету посетив. Тем с пророком Аввакумом зову Ти: силе Твоей слава Человеколюбче.

Ты врага суща мя зело возлюбил еси: Ты истощанием странным сошел еси на землю, Благоутробне Спасе, последняго моего досаждения не отвергся, и пребыв на высоте пречистыя Твоея славы, прежде безчествованнаго прославил еси.

Кто зря Владыко, ныне не ужасается, страстию смерть разрушаему; Крестом бежащее тление, и смертию ад богатства истощаваемый, Божественною силою Тебе распятаго; чудно дело, Человеколюбче!

Богородичен: Ты верным похвала еси Безневестная, Ты Предстательнице, Ты и прибежище христиан, стена и пристанище: к Сыну бо Твоему мольбы носиши Всенепорочная, и спасаеши от бед, верою и любовию Богородицу Чистую Тебе знающих.

Ин

Песнь 5

Ирмос: Вскую мя отринул еси от лица Твоего Свете незаходимый, и покрыла мя есть чуждая тьма окаяннаго; но обрати мя, и к свету заповедей Твоих пути моя направи, молюся.

Песнь 6

Ирмос: Очисти мя Спасе, многа бо беззакония моя, и из глубины зол возведи, молюся: к Тебе бо возопих, и услыши мя, Боже спасения моего.

Песнь 7

Ирмос: Божия снизхождения огнь устыдеся в Вавилоне иногда: сего ради отроцы в пещи радованною ногою, яко во цветнице ликующе пояху: благословен еси Боже отец наших.

Песнь 8

Ирмос: Седмерицею пещь халдейский мучитель богочестивым неистовно разжже, силою же лучшею спасены сия видев, Творцу и Избавителю вопияше: отроцы благословите, священницы воспойте, людие превозносите во вся веки.

Иисусова Божества Пребожественная сила, в нас боголепно возсияла есть: плотию бо вкуш за всех смерть крестную, разруши адову крепость. Егоже непрестанно дети благословите, священницы воспойте, людие превозносите во вся веки.

Распныйся воста, великовыйный паде, падый и сокрушенный исправися, тля отвержена бысть, и нетление процвете: Жизнию бо мертвенное пожерто бысть. Дети благословите, священницы воспойте, людие превозносите во вся веки.

Троичен: Трисветлое Божество, Едину сияющее зарю от Единаго Триипостаснаго Естества, Родителя Безначальна: Единоестественно же Слово Отцу, и Сцарствующаго Единосущнаго Духа, дети благословите, священницы воспойте, людие превозносите во вся веки.

Ин

Песнь 9

Ирмос: Ужасеся о Сем небо, и земли удивишася концы, яко Бог явися человеком плотски, и чрево Твое бысть пространнейшее небес. Тем Тя Богородицу, ангелов и человек чиноначалия величают.

Божественным и Безначальным Естеством прост сый, сложился еси приятием плоти, в Тебе Самом Сию составив Слове Божий, и пострадав яко человек, пребыл еси кроме страстей яко Бог. Темже Тя во Двою Существу нераздельно и неслиянно величаем.

Отца по Существу Божественному, якоже естеством быв человек, рекл еси Бога Вышний рабом снизходя, воскрес от гроба, благодатию Отца земнородным полож, иже по естеству Бога же и Владыку, с Нимже Тя вси величаем.

Богородичен: Явилася еси, О Дево Мати Божия, паче естества рождши плотию Бога Слова, Егоже Отец отрыгну от сердца Своего прежде всех век, яко Благ, Егоже ныне и телес превышша разумеем, аще и в тело облечеся.

Ин

По катавасии ектениа малая.

Таже, Свят Господь Бог наш. Посем екзапостиларий.

На хвалитех стихиры воскресны, глас 8:

Стих: Сотворити в них суд написан: слава сия будет всем преподобным Его.

Господи, оружие на диавола Крест Твой дал еси нам: трепещет бо и трясется, не терпя взирати на силу его: яко мертвыя возставляет, и смерть упраздни. Сего ради покланяемся погребению Твоему и востанию.

Стих: Хвалите Его на силах Его, хвалите Его по множеству величествия Его.

Дошедшу Ти во врата адова, Господи, и сия сокрушившу, пленник сице вопияше: кто Сей есть, яко не осуждается в преисподних земли, но и яко сень разруши смертное узилище; приях Того яко мертва, и трепещу яко Бога. Всесильне помилуй нас.

Славословие великое.

Таже, тропарь воскресен:

Воскрес из гроба, и узы растерзал еси ада, разрушил еси осуждение смерти Господи, вся от сетей врага избавивый: явивый же Себе апостолом Твоим, послал еси я на проповедь, и теми мир Твой подал еси вселенней, едине Многомилостиве.

Таже ектении: и отпуст.

На литургии.

Прокимен, глас 8:

Воскресна служба 8-го гласа.



Последнее изменение этой страницы: 2016-04-07; Нарушение авторского права страницы; Мы поможем в написании вашей работы!

infopedia.su Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Обратная связь - 3.238.96.184 (0.018 с.)